Hlavní obsah

Petr ve Vítkovicích povýší. Bude koučem i generálním manažerem

Hokejové Vítkovice mění trenérské i klubové vedení. Dosavadní asistent trenéra extraligového týmu a kouč národního týmu do 20 let Jakub Petr podepsal s klubem nový víceletý kontrakt, na jehož základě se od 1. května stane jak hlavním trenérem týmu, tak i generálním manažerem. Na této pozici vystřídá dosavadního generálního manažera Petra Husičku. Současný trenér A-týmu Ladislav Svozil se vrací na pozici sportovního manažera. „Další personální otázky se budou řešit v následujících týdnech,“ řekl mluvčí klubu Zdeněk Janiurek.

Foto: Profimedia.cz

Asistent trenéra ve Vítkovicích Jakub Petr (vpravo vzadu).

Článek

Trenérské duo Ladislav Svozila Jakub Petr převzali tým po odvolané dvojici Oremus-Šimíček v listopadu 2014 na předposledním místě tabulky a dovedli Vítkovice do předkola play off. V této sezóně ale ostravský celek pod jejich vedení skončil na prvním nepostupovém místě a definitivní záchranu v extralize si zajistil až nedělní porážkou 1:2 po nájezdech s Pardubicemi.

„Novou víceletou smlouvu podepsal ve Vítkovicích slovenský obránce Karol Sloboda a také dosavadní trenér juniorů Pavel Trnka," doplnil změny prezident HC Vítkovice Steel František Černík.

Reklama

Související témata: