Hlavní obsah

Mladá Boleslav urvala výhru v Hradci, Plzeňští zápas otočili

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Plzně jsou v polovině cesty do semifinále extraligy. I ve druhém čtvrtfinálovém souboji play off využili výhody domácího ledu a zdolali Olomouc 4:2, přestože do vedení šli Hanáci. Ve druhém úterním duelu vybojovali hráči Mladé Boleslavi vítězství v Hradci Králové 4:3 v prodloužení a v sérii hrané na čtyři výhry srovnali stav na 1:1. Gólem a dvěma finálními přihrávkami se na tom podílel útočník Dominik Pacovský. Obě série pokračují v pátek a v sobotu v Olomouci respektive Mladé Boleslavi.

Foto: David Taneček, ČTK

Lukáš Pabiška z Mladé Boleslavi před brankářem Ondřejem Kacetlem z Hradce.

Článek
Fotogalerie

Olomouc v pondělí Západočechy výrazně přestřílela, přesto se gólu nedočkala. Tentokrát odčaroval kouzlo brankáře Machovského již po necelých pěti minutách Rác, ale náskok Kohoutům dlouho nevydržel.

Ještě do přestávky srovnal skóre prvním gólem v kariéře v play off Preisinger a v prostřední části hry domácí dvěma trefami v rozmezí 37. a 39. minuty definitivně rozhodli o svém úspěchu. Na dramatickou koncovku sice zadělal při power play Houdek, ale Tomáš Svoboda, autor vítězného gólu z úvodní partie, v pokračující hře soupeře bez brankáře pouhých 14 sekund před koncem zpečetil plzeňskou výhru.

Rvali se i za zraněného kapitána

Boleslav bojovala i za zraněného kapitána Výborného, jemuž v úvodním měření sil ukončil Köhler neurvalým zákrokem na koleno sezónu i kariéru. A začala zostra! Už po 16 vteřinách otevřel skóre Klepiš, o deset minut později náskok navýšil v početní výhodě Jarůšek. Na začátku druhého dějství mohl přidat třetí zásah Bárta, ale neproměnil trestné střílení, což mohlo Středočechy v konečném účtování mrzet.

Rovněž v přesilovce totiž vzápětí skóroval Ihnacak a dvoubrankové manko vymazal na začátku třetí dvacetiminutovky Pláněk. Hosté sice nehodili flintu do žita a Pacovský, který na obě předchozí branky svého celku nahrával, znovu dostal tým z města automobilů do vedení. Snahu domácích po vyrovnání však korunoval necelé tři minuty před vypršením základní hrací doby Dej, byť rozhodčí museli studovat videozáznam, zda střelec při teči neměl hokejku nad úrovní horní tyčky branky.

V prodloužení se hrálo jen 72 vteřin. Pak si puk po dělovce Trončinského od modré čáry našel cestu za Kacetlova záda a Boleslav mohla začít slavit.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 2. zápasy:
Hradec Králové - Mladá Boleslav 3:4 v prodloužení
Branky: 33. Ihnacak, 41. Pláněk, 58. Dej - 1. Klepiš, 11. Jarůšek, 43. Pacovský, 62. Trončinský
Stav série: 1:1.
Plzeň - Olomouc 4:2
Branky: 14. Preisinger, 37. Kubka, 39. Indrák, 60. T. Svoboda - 5. Rác, 59. Houdek
Stav série: 2:0.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice