Hlavní obsah

Hradec Králové - Ml. Boleslav 3:4 PPStav série 1:1Boleslav srovnala sérii v Hradci, rozhodl Trončinský

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Klepiš 0 : 1
11. Jarůšek 0 : 2
33. Ihnacak 1 : 2
41. Pláněk 2 : 2
43. Pacovský 2 : 3
58. Dej 3 : 3
62. Trončinský 3 : 4
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli druhý zápas čtvrtfinále play off extraligy na ledě Hradce Králové 4:3 v prodloužení a vyrovnali stav série na 1:1. Domácí sice dokázali dvakrát smazat manko, v čase 61:14 však duel rozhodl obránce Marek Trončinský.

Foto: David Taneček, ČTK

Brankář Ondřej Kacetl z Hradce Králové dostává gól, vpravo je Roman Kukumberg.

Článek
Fotogalerie

Hosté nastoupili už bez zraněného kapitána Výborného, kterému pondělní Köhlerův faul ukončil sezónu i kariéru, i bez Urbana, jenž dostal trest za následný atak na hradeckého útočníka. Do duelu nezasáhl ani Köhler, jenž obdržel čtyřzápasový distanc.

Úvod Mladé Boleslavi vyšel skvěle. Zatímco v prvním čtvrtfinále hned v první minutě inkasovala, tentokrát se po 16 sekundách dostala do vedení. Po samostatné akci se prosadil Klepiš.

Východočechy však úspěch hostů nepoznamenal a opět byli střelecky aktivnější. Při Hykově vyloučení Pilař trefil jen tyč a další slibné šance domácí nevyužili. Naopak hosté hned první přesilovou hru proměnili v druhý gól, Kacetla prostřelil z ideální pozice mezi kruhy Jarůšek.

Trončinský ukončil prodloužení

Poté se na ledě začalo jiskřit a po atacích na Ritticha bylo k vidění hned několik šarvátek. V nejvýraznější bitce Vantuch jasně vyhrál nad Lencem.

Na začátku druhé třetiny mohl zvýšit Bárta, z trestného střílení však Kacetla nepřekonal. V přesilové hře se podařilo domácím snížit, Ritticha překonal ve 33. minutě Ihnacak. Vyrovnat mohl Kudrna, v dobré střelecké pozici však nemířil přesně.

Nedisciplinovanost Mladé Boleslavi pomohla domácím i k vyrovnání. Trončinský si sice na trestné lavici odseděl celé dvě minuty, krátce po jeho návratu na led však přesně zacílil Pláněk. Ve 41. minutě tak bylo vyrovnáno.

Hosty však ztráta náskoku neotřásla a pohotově tečující Pacovský získal Mladé Boleslavi vedení zpět. Hradečtí se poté tlačili opět za vyrovnáním, Rittich salvě střel odolával až do 57. minuty, kdy Dej tečoval Dietzův pokus a vyrovnal. Gól slovenského reprezentanta musel potvrdit videorozhodčí. Zápas se tak musel prodlužovat. Již v 62. minutě rozhodl Trončinský.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:
Mountfield Hradec Králové - BK Mladá Boleslav 3:4 v prodl. (0:2, 1:0, 2:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 33. Ihnacak (Courchaine, Červený), 41. Pláněk (Šimánek, Kukumberg), 58. Dej (Dietz, Bednář) - 1. Klepiš (Pacovský, Voráček), 11. Jarůšek (Pacovský), 43. Pacovský (Rýgl, Klimenta), 62. Trončinský (Lenc). Rozhodčí: Fraňo, Pavlovič - Bláha, Špůr. Vyloučení: 7:9, navíc Vantuch - Lenc oba 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 6031. Stav série: 1:1.
Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Plášil, Čáp, Frühauf, Dietz - Bednář, Mertl, Dej - Honejsek, Ihnacak, Červený - J. Kudrna, Kukumberg, Šimánek - Miškář, Vantuch, Courchaine. Trenéři: Kýhos, T. Martinec, Tvrdík a V. Sýkora.
Mladá Boleslav: Rittich - Robar, Voráček, Trončinský, Holub, Ovčačík, Kučný, Rýgl - Klimenta, Klepiš, Pacovský - Hyka, Musil, Lenc - Jarůšek, Bárta, L. Pabiška - Ďurač, R. Hruška, Kubica. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Vyhraje třetí čtvrtfinálový zápas play off Mladá Boleslav, nebo Hradec Králové?
Mladá Boleslav
60,8 %
Hradec Králové
39,2 %
Celkem hlasovalo 610 čtenářů.

Reklama

Související témata: