Hlavní obsah

Olomouc se Hollwega bojí a to je naše výhoda, říkají v Plzni

Plzeň doma vyrazila za postupem do extraligového semifinále! Ke druhé čárce ve čtvrtfinálové sérii play off s hokejisty Olomouce jí tentokrát stačilo 60 minut čistého času, během nichž stačila otočit výsledek a nakonec vyhrála 4:2.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Zleva Jakub Jeřábek z Plzně, Jakub Herman z Olomouce a útočník Západočechů Ryan Hollweg.

Článek
Fotogalerie

Pondělní souboj rozhodla jediná trefa ze 77. minuty, tentokrát se na první gól čekalo necelých pět minut, než si výhodnou pozici našel olomoucký Rác. Plzeň však rychle odpověděla, když před gólmanem Konrádem vystřihl elegantní kličku Preisinger.

Nervozita se stupňovala od poloviny zápasu, častěji byly k vidění potyčky, v nichž se vyžíval i domácí zlý muž Hollweg. „Mám pocit, že soupeři se Ryana bojí a to nám dává velkou výhodu," tvrdil útočník Miroslav Indrák.

Klíč k zápasu byl ale jinde. „Ubránili jsme čtyři přesilovky, včetně 3 na 5 a vzápětí jsme dali druhý gól," viděl zlom plzeňský kouč Michal Straka. Jeho tým postrčila do vedení rána Branislava Kubky. „Prostě jsem to napálil a moc jsem to neřešil," tvrdil slovenský obránce.

Rvačky na ledě i na tribuně

Atmosféra se pak zahustila ještě víc, když olomoučtí hráči krosčekovali na zemi ležícího Pulpána, jenž přeletěl přes gólmana Konráda. Rvačky dokonce propukly i u sektoru hostujících fanoušků.

„Trošku ostřejší to je, Olomouc nám nedá nic zadarmo, ale my jí taky ne," tvrdil Indrák, který 79 vteřin před druhou pauzou těžil z nestandardního počtu hráčů na ledě. Hanácká snaha o vyrovnání v poslední třetině už byla neúčinná, hosté sice snížili při power play, zároveň v ní ale inkasovali do prázdné branky.

„Doma teď musíme zabrat a začít hlavně dávat góly," mínil před odvetami, které se hrají v pátek a v sobotu, olomoucký kouč Zdeněk Venera, kterého opět štvala disproporce mezi konečným stavem a poměrem střel, jenž byl 35:25 pro hosty.

„Určitě se bude jiskřit, ale v Olomouci aspoň jeden zápas vyhrajeme," mínil Kubka. „Jsme dobří i venku. Jedeme tam pro vítězství," doplnil ho Indrák.

Vyhrají třetí čtvrtfinálový zápas play off v Olomouci domácí Kohouti, nebo hokejisté Plzně?
Vyhraje Olomouc a sníží stav série na 1:2
43,5 %
Zvítězí Plzeň a připíše si třetí bod v sérii
56,5 %
Celkem hlasovalo 4302 čtenářů.

Reklama