Hlavní obsah

V kabině znělo, že musíme makat i za Vejbu, líčil boleslavské odhodlání autor vítězné branky

Hradec Králové

Mladá Boleslav postrádala při druhém utkání čtvrtfinále extraligového play off na hradeckém ledě klíčového hokejistu Davida Výborného, který s natrženými kolenními vazy může minimálně měsíc na hokej zapomenout. Pro 41letého útočníka měla být letošní sezóna poslední, takže to znamená smutný konec kariéry. Na hostech byla patrná snaha pomstít zraněného kapitána, výhrou 4:3 v prodloužení, která znamenalo srovnání stavu série, se jim to povedlo.

Foto: David Taneček, ČTK

Střelec vítězného gólu v prodloužení Marek Trončinský (vlevo) se raduje.

Článek
Fotogalerie

„V kabině opakovaně zaznělo, že musíme makat i za Davida. Chtěli jsme to vyhrát pro Vejbu," říkal Marek Trončinský, jenž rozhodl po 72 vteřinách prodloužení. „Kluci věděli, že to teď musejí vzít i za Davida. Jsem rád, jakou ukázali tvář, nechali tam velký kus srdce," říkal boleslavský trenér František Výborný.

„Pro Davida je to nejtěžší úraz za pětadvacet let, co hrál vrcholový hokej. Když jsem ten Köhlerův zákrok v klidu viděl na videu, tak si nejsem jistý, že se do něj promítlo jen jeho zanícení pro hru. Už to nevrátíme, ale Davida je mi líto. Pořád měl co mužstvu ještě nabídnout, nejen na ledě, ale i v kabině," mínil kouč na synovu adresu.

"Hráč takového formátu by si zasloužil jiný, lepší konec kariéry," připustil i hradecký trenér Vladimír Kýhos, kterého štvalo, že Mountfield v druhém duelu polevil. "Než jsme se dostali do zápasu, tak jsme prohrávali 0:2 a to s námi zamávalo. Nevěděli jsme, jak zastavit boleslavské protiútoky, a když jsme vyloženě silou vůle v 58. minutě vyrovnali, prodloužení jsme začali zase nemastně. Zbytečně jsme odevzdávali puk a to se nám vymstilo," líčil domácí kouč.

Hradec přitom měl mít psychicky navrch, když Dejova teč po dlouhé konzultaci s videorozhodčím byla uznána jako vyrovnání na 3:3 a zápas šel do prodloužení. "Věřil jsem, že gól bude platit. Střela mě trefila do krku a já puk tečoval hokejkou nebo rukavicí. Možná to bylo na hraně, ale pro nás moc důležité, že to tam takhle padlo. Kdybychom nevěřili, nemůžeme hrát hokej," říkal Dej. "Já tedy myslel, že se tam vysoká hůl pískat bude. Sudí to posoudili jinak, ale to už je jedno, když ten poslední úder patřil nám," tvrdil Trončinský.

"Boleslav rozhodla trochu náhodou, bek tam šťastně zachytil kotouč, jinak bychom šli do přečíslení. Bohužel poslal bombu na bránu," líčil domácí útočník Brian Ihnacak, jenž tuší dlouhou sérii. "Obě mužstva ten postup strašně chtějí, musíme se připravit na veliký boj," přemítal Ital v hradeckých službách. "Teď se hraje dvakrát u nás a musíme i tam ukázat svou sílu. První korálek na postupové šňůrce máme, takže to chce přidat ještě tři," mínil Trončinský.

Reklama

Související témata:
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín