Hlavní obsah

Útočník Šimánek bude další dva roky hrát za Hradec Králové

Hradec Králové

Hokejový útočník Jiří Šimánek bude nadále hrát za extraligový Hradec Králové. Sedmatřicetiletý asistent kapitána Reného Vydareného podepsal s klubem nový dvouletý kontrakt.

Foto: David Taneček, ČTK

Královéhradecká radost, ilustrační snímek

Článek

Šimánek neprožil i kvůli zranění ideální dlouhodobou část, po níž skončili Východočeši na třetí příčce a zajistili si přímý postup do čtvrtfinále, v němž zatím hrají s Mladou Boleslaví 1:1 na zápasy. Přesto má nadále důvěru klubového vedení.

"Prodloužení spolupráce s Jirkou Šimánkem je pro nás logický krok k udržení lidské i sportovní kvality v našem mužstvu. I přes nepříliš vydařenou letošní základní část patří Jirka k nejzkušenějším hráčům, které budeme nutně potřebovat i pro další sezóny," uvedl generální manažer Aleš Kmoníček na klubovém webu. "Pevně věřím, že ke svým zkušenostem Jirka přidá i svoji produktivitu," dodal Kmoníček.

Šimánek až do přestěhování klubu z Českých Budějovic v roce 2013 oblékal v nejvyšší soutěži až na dvě krátká hostování ve Vsetíně a Liberci výhradně dres Mountfieldu. Zahrál si také za reprezentaci.

V tomto ročníku extraligy odehrál v základní části 41 utkání a připsal si 14 bodů za čtyři góly a 10 nahrávek. Ve dvou duelech vyřazovacích bojů přidal gól a asistenci. Celkem má v extralize včetně play off na kontě 836 startů a 383 bodů za 212 přesných tref a 171 přihrávek.

S Východočechy již během sezóny prodloužili spolupráci další klíčoví hráči Vydarený, útočníci Roman Kukumberg s Adamem Courchainem a brankář Ondřej Kacetl.

Reklama

Související témata: