Hlavní obsah

Liberec zdolal díky třetí třetině Chomutov, první výhru ve čtvrtfinále slaví i Sparta

Praha
Aktualizováno

Nejlepší tým základní části hokejové Tiposport extraligy Liberec vybojoval v prvním čtvrtfinálovém duelu výhru nad Chomutovem 4:1 a ujal se tak vedení v sérii. To slaví také Sparta, která v celém průběhu zápasu se Zlínem držela vedení, nakonec zvítězila těsným výsledkem 4:3. Obě série pokračují ve čtvrtek v Liberci a Praze.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči z Liberce se radují z branky v utkání proti Chomutovu.

Článek
Fotogalerie

Liberci, který se do čtvrtfinále probojoval poprvé od roku 2012, se proti Chomutovu v sezóně dařilo. Doma suverén základní části Piráty porazil ve čtyřech zápasech v řadě. Rozehraní Piráti, kteří v předkole přešli přes třinecké Oceláře a vůbec poprvé se probojovali mezi posledních osm, ale byli pro Liberec v úvodním zápase série důstojným soupeřem.

Bílí Tygři, jejichž fanoušci přišli na zimní stadión v bílých tričkách, se dostali do vedení v úvodní třetině po Bulířově střele. Druhou branku se ale favoritovi dlouho vstřelit nepodařilo. A když Červenka našel ve druhé části přihrávkou zpoza brány Vondrku, jenž propálil Lašáka, v Liberci se šlo podruhé do kabin za nerozhodného stavu.

Držiteli Prezidentského poháru se ale parádně vydařila třetí třetina. Birner nejdříve poslal domácí v přesilové hře do vedení a pak se dvakrát prosadil Řepík. Nejdřív po asistenci Birnera, podruhé z trestného střílení a Liberec dovedl zápas ke klidnému vítězství.

Sparta si držela vedení celý zápas

Zatímco v předkole hokejisté Zlína vyřadili už posedmé v play off Třinec, ve čtvrtfinále Berani narazili na Spartu, proti které to ve vyřazovacích zápasech rozhodně neumějí. Proti Spartě neuspěli ani v jednom ze šesti pokusů. A nezačali dobře ani v letošním čtvrtfinále.

Pražany poslal do vedení Kumstát a hned o minutu později už Sparta vedla o dva góly. Po Dragounově asistenci se prosadil Hlaváč. Domácí od té doby už vedení nepustili. Zlín byl nejblíž ke zdramatizování zápasu po devíti minutách druhé třetiny. V té se totiž v přesilové hře prosadil Říčka a Berani se nadechovali k tlaku.

Podobné chutě ale Moravanům utnuli Netík s Dragounem. První jmenovaný po brejku našel Dragouna v ideální střelecké pozici a Sparta znovu vedla o dva góly. Hosté znovu snížili po Holíkově brance, ale Čajkovský v přesilovce vrátil Pražanům dvoubrankové vedení. Ondráčkova další kontaktní branka přišla až tři vteřiny před koncem třetí části.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy, 1. zápasy:
Liberec - Chomutov 4:1
Branky: 11. Bulíř, 47. Birner, 53. Řepík, 58. Řepík z tr. střílení - 36. Vondrka. Stav série 1:0.
Sparta - Zlín 4:3
Branky: 12. Kumstát, 13. Hlaváč, 32. Dragoun, 54. Čajkovský - 30. Říčka, 47. Holík, 60. Ondráček. Stav série 1:0.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice