Hlavní obsah

Sparta - Zlín 0:4Stav série 1:1Zlín suverénně přejel domácí Spartu a srovnal stav čtvrtfinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Bukarts 0 : 1
34. Říčka 0 : 2
35. Čachotský 0 : 3
50. Okál 0 : 4
Záznam online reportáže

Ze Sparty se chtěli vracet s jednou výhrou a to se hokejistům Zlína skutečně podařilo! Berani totiž druhý duel čtvrtfinálové play off vyhráli 4:0 a srovnali stav série na 1:1. A jejich triumf, o kterém rozhodli ve druhé třetině, když v rozmezí sedmi minut zlomil bezbrankové skóre třemi góly, je to naprosto zasloužený, protože Pražany jednoznačně přehráli. Gólman Libor Kašík vychytal své první čisté konto v letošních vyřazovacích bojích. Série nyní pokračuje v neděli a pondělí na ledě Zlína.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Tomáš Čachotský (vlevo) ze raduje se spoluhráči z třetího zlínského gólu proti Spartě.

Článek

Už ve středu se sparťané neprezentovali kdovíjak přesvědčivým výkonem, jenže o den později bylo jejich trápení ještě markantnější. Proti kompaktně hrajícímu soupeři, který tradičně vycházel z pečlivé defenzivy, se domácí prosazovali jen velice obtížně a Netíkova dorážka vedle Kašíkovy klece byla prakticky jedinou nebezpečnou příležitostí Jandačova týmu za prvních třicet minut.

Zlín trpělivě čekal na své šance a ta první přišla ve třinácté minutě. Při signalizovaném trestu pro sparťana Pecha zůstal Čech na chvilku sám před Taylorem, kanadského gólmana ale neprostřelil. V následné čtyřminutové přesilovce pálili nebezpečně Říčka s Holíkem, Taylor ale nerozhodné skóre udržel.

Ve 27. minutě rozhodčí neposoudili ostrý zákrok Veselého na Buchteleho, jenž se z ledu sbíral velmi těžko, jako nedovolený, naopak v pokračující hře vyloučili kapitána Pražanů Hlinku. Druhou přesilovkou v zápase už Ševci nepohrdli a po Žižkově pasu přes brankoviště poslal hosty do vedení lotyšský kanonýr Bukarts.

Sparta měnila po třetím inkasovaném gólu gólmany

O šest minut později mohl vyrovnat Hlinka, kterého našel Forman, jenže prázdnou branku z pár kroků trestuhodně minul. A Spartu selhání jejího kapitána mrzelo ještě víc, protože hned vzápětí zamířil Říčka z mezikruží nad Taylorovu lapačku a Zlín vedl 2:0.

Za dalších 75 vteřin se navíc Čachotský prohnal jako vítr přes Emingera a blafákem do bekhendu poslal puk pod horní tyčku. Trenér Jandač zareagoval na tříbrankové manko oddechovým časem, po kterém poslal do branky Tomáše Pöpperleho. Ovšem ani tento tah Pražany nenastartoval, stejně jako jim nepomohla 22 vteřin dlouhá dvojnásobná přesilovka.

Hru v početní výhodě dostali ve třetí třetině i Berani a hned dvakrát. A přestože rovněž nesupěli, v pokračující klasické přesilovce propálil Pöpperleho střelou za modrou čarou Okál a bylo jasné, že byť i jen teoretické naděje domácích na obrat vzaly za své.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:
HC Sparta Praha - PSG Zlín 0:4 (0:0, 0:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 28. Bukarts (Žižka, P. Holík), 34. Říčka (Bukarts, P. Holík), 35. Čachotský (F. Čech), 50. Okál (Žižka, Matějíček). Rozhodčí: Hrubý, Šír - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:2. Diváci: 9205.
Sparta: Taylor (35. Pöpperle) - Eminger, Polášek, Čajkovský, Švrček, Hrbas, J. Mikuš - Přibyl, J. Hlinka, Buchtele - Hamilton, Cingel, Sabolič - Forman, Pech, Kumstát - Netík, Dragoun, Hlaváč. Trenéři: Jandač a Moták.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, O. Horák, Řezníček - Bukarts, P. Holík, Říčka - Okál, Roman Vlach, O. Veselý - Čachotský, D. Šťastný, F. Čech - Ondráček, Fořt, Maruna. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice