Hlavní obsah

Červenka nahrával, krvácel a pral se. Ale to byla má chyba, musím být v klidu, tvrdil

Liberec

S libereckými útočníky si chomutovský gólman Robert Kristan většinou věděl rady, jenže proti kopnutí puku Vladimíra Růžičky mladšího byl bezmocný. Nešťastný zásah útočníka Pirátů přinesl Liberci vedení 3:1 a klidnější závěr zápasu. Vítěz základní části si může před cestou do Chomutova odškrtnout obě úspěšně zvládnuté čtvrtfinále shodnou výhrou 4:1, ani snaha esa Pirátů Romana Červenky nevedla alespoň k jednomu vítězství.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Petr Vampola (vlevo) z Liberce a Roman Červenka z Chomutova.

Článek

„Ten gól, co si dali sami, byl asi klíčový,“ uznal liberecký útočník Petr Jelínek, jenž byl označen za střelce branky. „Byl to jiný zápas než ten první. Oni jsou hodně urputný soupeř, tentokrát jsme prohrávali a dotahovali, ale naštěstí nám výborně vyšla druhá třetina,“ cenil si Jelínek.

Na ledě se jiskřilo

Celý úvodní zápas a 37 minut druhého byla série na poměry play off nezvykle poklidná. Žádné šarvátky, minimum strkanic, po přerušení hráči spořádaně odjížděli střídat.

Jenže na konci druhé třetiny se i na libereckém ledě rozjitřily emoce. Zatímco řádně vytočeného Martina Ševce uklidňovali rozhodčí, o kus dál se do sebe pustili Petr Vampola s Romanem Červenkou a čároví se rychle přesouvali k jejich šarvátce.

„To je moje chyba. Musím být v klidu. Teď bude důležité dát emoce tam, kde jsou potřeba, a šetřit s nimi, kde to třeba není,“ předsevzal si Červenka.

Hrají nad své možnosti

Ve druhém zápase toho opět stihl dost. Připravil palebnou pozici pro autora vedoucího gólu Bretta Skinnera, musel na šití po faulu Ševce, který šel na čtyři minuty pykat…

Jenže Tygři ve vlastním oslabení nastartovali obrat, který dovršili v přesilovce po přísném vyloučení Červenky. „Já si před něj stoupnu a jdu ven. To podle mě žádný faul není,“ divil se chomutovský útočník. Bílí Tygři už pak vedení nepustili.

„Kluci bojujou, někdy i nad své možnosti, ale u řady hráčů je znát, že play off hrají poprvé,“ všiml si chomutovský kouč Vladimír Růžička.

Reklama

Související témata: