Hlavní obsah

Příliš měkká Sparta. Zlín nás ale předčil úplně ve všem, přiznal Polášek

Praha

Herně se trápili, všude byli o krok později než zlínští hokejisté. Dalo se proto očekávat, že veškeré nedostatky se budou hokejisté Sparty ve druhém čtvrtfinále play off snažit vynahradit alespoň zvýšeným důrazem a dohráváním soubojů. Jenže i v tomto ohledu za Berany zaostávali, a tak po zásluze prohráli 0:4, a tak série je před přesunem na stadión Luďka Čajky vyrovnaná 1:1.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Tomáš Čachotský ze Zlína střílí třetí gól proti Spartě.

Článek

„Zlín nás předčil úplně ve všem. Ve hře do těla, důrazu před bránou, blokování střel. Ve všem byli lepší a vyhrát si zasloužili," musel po utkání uznat obránce Pražanů Adam Polášek a souhlasil, že i v osobních soubojích jeho tým za Berany zaostával. „Tvrdost nám opravdu chyběla. Tohle bude první bod, který budeme chtít do dalšího zápasu zlepšit."

Sparta sice úvodní třetinu přečkala bez inkasovaného gólu, jenže v té druhé už se převaha Ševců projevila i na skóre. A Zlín v rozmezí necelých osmi minut díky třem trefám rozhodl.

„Jak jsme jim dali čuchnout, tak se toho chytli a už to nepustili. I za stavu 0:3 jsme ale věřili v sílu našeho mužstva, protože podobných zápasů jsme už otočili hodně. Věděli jsme, že když ve třetí třetině dáme rychlý gól, bude se nám hrát úplně jinak a zvedne se to. Jenže pak přišla naše vyloučení a ta nás srazila dolů," litoval Polášek.

Hlinka selhal, ale možná klíčový moment si nevyčítal

Přitom za stavu 0:1 svitla Spartě naděje. Po nahrávce Formana zívala na Jaroslava Hlinku úplně prázdná branka, jenže kapitán Pražanů ji minul. A Zlín hned z následující akce odskočil na rozdíl dvou branek.

„Je fakt, že to mohl být klíčový moment a proměňovat by se to mělo. Ale nevyčítám si to, protože jsem jenom nastavil hokejku. Nedá se nic dělat," řekl Hlinka, který předtím při prvním gólu Zlína pobýval na trestné lavici.

Sparta tak teprve podruhé v sezóně vyšla střelecky naprázdno. A opět to bylo proti Zlínu, v jehož brance znovu stál Libor Kašík, který pochytal všech 32 střel. „Může být shoda náhod, že jsme se neprosadili zase proti Zlínu, klidně to ale může být i tím, že mají dobrou defenzívu a propracovaný systém. Kašík chytal dobře, ale částečně za to může i naše nemohoucnost," myslí si Hlinka.

Polášek: Do Zlína jedeme vyhrát oba zápasy

Série nyní pokračuje v neděli a pondělí ve Zlíně. Pražané vyhlašují, že ztráta druhého duelu na nich nezanechá žádné stopy. „V šatně jsme si to vyříkali a už se tím nebudeme moc zabývat, naopak na to musíme rychle zapomenout. Do Zlína jedeme vyhrát oba dva zápasy. Takhle jsme si to řekli a uděláme pro to cokoliv. Hlavně třetí zápas bude moc důležitý. Kdo to naklopí na svoji stranu, bude mít velkou výhodu," uvědomuje si Polášek.

„Čtvrteční porážka na sérii vůbec nic nemění. Samozřejmě by bylo hezké vést 2:0, ale prostě to tak není. Nemůžeme čekat, že jim budeme každý zápas dávat pět šest gólů a vyhrajeme 4:0 na zápasy," uzavírá Hlinka.

Vyhraje třetí čtvrtfinálový zápas play off Zlín, nebo Sparta?
Zlín
66,6 %
Sparta
33,4 %
Celkem hlasovalo 1549 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín zítra 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec zítra 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec