Hlavní obsah

Hübl s přetrhanými kolenními vazy vypadl ze sestavy Litvínova

Hokejisté mistrovského Litvínova se musí v boji o záchranu v nejvyšší soutěži obejít bez svého nejproduktivnějšího hráče Viktora Hübla. Sedmatřicetiletý centr se zranil v nedělním utkání 3. kola skupiny o umístění na 11. až 14. místě na ledě Karlových Varů a dnešní vyšetření magnetickou rezonancí odhalilo přetrhané kolenní vazy. Klub to uvedl na své facebookové stránce.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Litvínovský Viktor Hübl (vlevo) .

Článek

Hübl už v této sezóně od konce prosince do konce ledna vynechal 11 utkání kvůli zranění v dolní části těla. Přesto se stal s 32 body za 19 branek a 13 asistencí z 41 duelů nejproduktivnější hráčem týmu v základní části a v play out zaznamenal ve třech zápasech tři body za dvě branky a jednu asistenci.

V minulém ročníku Hübl ovládl poprvé v kariéře kanadské bodování základní části extraligy s 58 body za 21 gólů a 37 přihrávek z 51 duelů. V 17 zápasech play off pomohl k premiérovému titulu Litvínova čtyřmi brankami a šesti asistencemi. Celkem má v nejvyšší soutěži na kontě z 956 utkání 694 bodů (312+382).

Litvínov je před dnešním 4. kolem skupiny o umístění, v kterém hostí Karlovy Vary, třináctý o tři body za dvanáctými Pardubicemi a bojuje o únik baráži o udržení.

Reklama

Související témata: