Hlavní obsah

Olomouc - Plzeň 1:8Stav série 0:3Plzeň rozstřílela Olomouc a je blízko semifinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Hrňa 0 : 1
19. Lev 0 : 2
21. Indrák 0 : 3
24. Lev 0 : 4
30. Buc 1 : 4
43. Indrák 1 : 5
51. Kratěna 1 : 6
57. Kratěna 1 : 7
60. Johnson 1 : 8
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Plzně rozstříleli v třetím čtvrtfinále na olomouckém ledě domácí tým 8:1 a k postupu jim tak schází už jen jedno vítězství. První zápas v extraligovém play off po dvaceti letech nakonec pro Kohouty skončil debaklem, o který se nejvíce postarali dvougóloví střelci Ondřej Kratěna, Jakub Lev a Miroslav Indrák. Plzeň i se základní částí porazila Hanáky už popáté v řadě a o svém postupu do semifinále může rozhodnout už v sobotním utkání, které se v Olomouci bude hrát od 15 hodin.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Hráči Plzně (zleva) Miroslav Presinger, Tomáš Svoboda a Ondřej Kratěna se radují z gólu.

Článek

Olomouc po dvaceti letech ožila atmosférou play off a domácí se i bez zraněného pilíře obrany Skrbka před beznadějně vyprodaným stadionem do soupeře pustili s vervou. Plzeň však dotěrného soupeře vystrnadila do rohů a s několika nahozenými puky Machovský v úvodní převaze Hanáků neměl problém. Gólem zaváněla až akce Vodného se střílejícím Řípou, ale plzeňský gólman byl opět na místě.

Možná z přemíry snahy ale domácí vyráběli trestuhodné chyby v defenzívě. V osmé minutě kotouč proskočil klubkem tří domácích hráčů ve středním pásmu k rozjetému Hrňovi, který sólo na Konráda završil úspěšným blafákem. Škůrkův kiks v rozehrávce neztrestal Kracík, ale po nevyužité přesilovce si Olomouc v závěru prvního dějství nepohlídala opět střední pásmo a Lev prostřelil Konráda mezi betony.

Definitivně Hanákům utekl zápas v úvodu druhé části. Indrák si už v 38. sekundě kličkou na střed zasekl Vyrůbalíka a po ledě překonal potřetí Konráda, který se nechal vystřídat Vošvrdou. Toho ale už po třech minutách nenápadným švihem z kruhu pokořil i Lev.

Domácí neskládali zbraně, jenže šance Buce nebo Holce zmařil Machovský. Kapituloval teprve v 30. minutě v oslabení po Bucově dobře umístěné bombě. Olomouc mohla kartami zamíchat snad ještě v konci druhé části, ale prohospodařila bezmála dvouminutovou přesilovku pět na tři a ve 43. minutě její zmar pátým gólem podtrhl Indrák.

Olomouc musela kalich hořkosti dopít až do úplného dna a ve velké pohodě hrající hosté rozklíženého soupeře v poslední desetiminutovce zdeptali po krásných akcích ještě dvěma trefami Kratěny a deset vteřin před koncem i brankou Johnsona.

Olomouc - Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 3. zápas:
HC Olomouc - HC Škoda Plzeň 1:8 (0:2, 1:2, 0:4)
Branky a nahrávky: 30. Buc (Vyrůbalík, Houdek) - 9. Hrňa, 19. Lev (Kratěna), 21. Indrák (Jeřábek), 24. Lev (Kadlec, Machovský), 43. Indrák (Kubalík), 51. Kratěna (Kadlec, Jeřábek), 57. Kratěna (Kubka, D. Sklenička), 60. Johnson (Preisinger). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 8:10, navíc Ondrušek (Olomouc) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 5500 (vyprodáno). Stav série: 0:3.
Olomouc: Konrád (21. Vošvrda) - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek - Buc, Herman, Holec - Eberle, Řípa, Vodný - Skladaný, Húževka, T. Mikúš - Pekr, Rác, Kucharczyk. Trenéři: Venera a Tomajko.
Plzeň: Machovský - Kadlec, Jeřábek, Kudroč, Pulpán, Kubka, D. Sklenička - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Bližňák, Johnson - Hrňa, Preisinger, T. Svoboda - Hollweg, Lev, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín