Hlavní obsah

Litvínov - Karlovy Vary 2:1 PPLitvínov porazil Karlovy Vary díky Hanzlovi až v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. J. Svoboda 0 : 1
24. Lukeš 1 : 1
61. Hanzl 2 : 1
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova porazili ve 4. kole skupiny o umístění v extralize Karlovy Vary 2:1 v prodloužení. Hostující Západočeši vedli, ale Verva nakonec udržela naději, aby se ještě stihla vyhnout baráži. Po vítězném gólu útočníka Robina Hanzla v čase 60:16 však obhájce titulu přesto ztrácí dvě kola před koncem na Pardubice, které v neděli přivítá před svými diváky, čtyři body.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Litvínovský útočník Robin Hanzl střílí vítězný gól karlovarskému brankáři Vladislavovi Habalovi.

Článek

Litvínovu se podařilo vstřelit branku již po 23 vteřinách hry, ale Kubátova dorážka za Habalova záda přišla až po odpískání, takže branka nebyla uznána. Druhá minuta přinesla šanci Martynka, který se bekhendem pokoušel překonat hostujícího brankáře, ale neuspěl. Poté celý stadion zkoprněl, když se Petrásek pokoušel rozehrát puk, ten mu ovšem sjel z čepele a naštěstí pro něho neskončil v brance, ale pouze na brankové konstrukci a následně odklouzal za branku.

V deváté minutě ujela dvojice Trávníček - Duda, ale Trávníček blafákem do bekhendu neuspěl a trefil pouze tyč. V 12. minutě naremploval Kůs Jánského a pro oba zápas skončil: Kůs dostal trest do konce utkání a Jánský se po dlouhé době zvedl z ledu a s bolestivou grimasou odešel do kabiny. V závěru první části našlápl Svoboda ve středním pásmu, nikým neatakovaný se v klidu dostal až před Petráska a poslal hosty do vedení.

Litvínov vyrovnal ve 24. minutě, když Duda zpoza branky nabil Lukešovi a ten z předbrankového prostoru pohotově zavěsil. Další šanci měl Martynek, který uháněl po levém křídle, jenže Habal výtečným zákrokem šanci zabránil. V polovině utkání měli hosté ojedinělou šanci, když Gorčík tečoval nahozený kotouč před brankou, ten však skončil těsně vedle.

Poté měl Litvínov obrovskou šanci, ale Dvořák odpálil puk na brankové čáře, v přerušené hře pak i sudí u videa potvrdil, že to hostující obránce stihl a branka nemohla být uznána. V závěru prostřední části ujel v oslabení Trávníček, jeho pokus skončil pouze na tyčce.

Třetí třetina přinesla tlak v podání domácího týmu, ale branku nedokázal vstřelit nikdo z litvínovských hráčů. V největší šanci neuspěl ve 46. minutě Piroš, který se zblízka nedokázal bekhendem prosadit a poté si stejně počínal i Jurčík, který pálil dvakrát z mezikruží, ale Habal byl výborný a utkání tak rozhodlo až prodloužení, které už po 16 vteřinách rozhodl Hanzl.

4. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize:
HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 2:1 v prodloužení (0:1, 1:0, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 24. Lukeš (Duda, F. Pavlík), 61. R. Hanzl (Lukeš) - 19. Jakub Svoboda. Rozhodčí: Fraňo, Horák - Bláha, Špůr. Vyloučení: 6:9, navíc Kůs (K. Vary) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 3845.
Litvínov: Petrásek - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, T. Pavelka, K. Černý, Frolo - Gerhát, Piroš, Lukeš - Duda, R. Hanzl, M. Hořava - Martynek, Havlíček, Trávníček - Jánský (25. K. Reichel), Válek, Jurčík. Trenéři: Rulík a Šlégr.
Karlovy Vary: Habal - T. Dvořák, Bičánek, Sičák, M. Rohan, Benák, Baránek - Huna, Haščák, Vrána - Bartek, Skuhravý, Gorčík - Jakub Svoboda, Marosz, T. Rachůnek - V. Tomeček, Kůs, Flek. Trenéři: Mlejnek a Antonik.
11.Vítkovice56186527148:15571
12.Pardubice56184529124:16267
13.Litvínov561112627120:14663
14.Karlovy Vary56133337118:19148

Reklama

Související témata: