Hlavní obsah

Jeli jsme doleva, puk šel doprava... Olomouc schytala drsný debakl

Už dnes mohou hokejisté Plzně rozrazit jako první tým brány extraligového semifinále. Poslední krok jim schází k tomu, aby vyřadili Olomouc, jejíž energie, s níž se vrhla do domácích odvet, se brzy proměnila v chyby, za které krutě pykala.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Hráči Plzně (zleva) Miroslav Presinger, Tomáš Svoboda a Ondřej Kratěna se radují z gólu.

Článek

„Olomouc začala dobře, ale my ten tlak přežili a začali jsme dávat góly," tvrdil plzeňský útočník Jakub Lev, který se prosadil dvakrát a třetí zápas čtvrtfinálové série skončil drsným domácím debaklem 1:8.

„Ke konci už to bylo snadné, ale povedl se nám úvod a ten nás uklidnil," řekl obránce Plzně Petr Kadlec

Olomouc se snažila tvrdě napadat a dohrávat souboje, párkrát se jejím hráčům dokonce podařilo trefit i plzeňského drsňáka Hollwega. Jenže následoval první zkrat: mezi třemi domácími hráči si v 9. minutě vypůjčil puk Hrňa a bekhendovým blafákem překonal Konráda.

Olomouc svého soupeře opět přestřílela (33:25), jenže zvyšovala Plzeň, když přečíslení zakončil Lev.

„Představovali jsme si to jinak. Naše hra je aktivní, ale ze sta střel za tři zápasy se trefíme třikrát. Když chcete jít do první čtyřky, musíte dávat góly a s tím máme problém celou sezónu," litoval kouč Zdeněk Venera.

Na úkoly, které od něj domácí sestava dostala, po pauze vůbec nedošlo. Po 38 vteřinách zvyšoval na 3:0 pro hosty Indrák a za necelé tři minuty přidal svou druhou trefu Lev, když propálil střídajícího Tomáše Vošvrdu.

„Trenér mi říkal, ať tu kanonádu zkusím zastavit. Bohužel, hned mi tam přiletěla taková švihovka přes obránce," litoval Vošvrda. „Všechno jsme dělali naopak. Jeli jsme doprava, puk šel doleva. Asi není, co komentovat."

Až pak se neúnavně fandící olomoučtí příznivci přece jen dočkali, v přesilovce se konečně prosadil Buc. Do konce druhé třetiny měli domácí řadu dalších šancí, jenže Machovského už nepřekonali. „Bylo štěstí, že jsme už nedostali žádný gól, tam se ten zápas zlomil v náš prospěch," mínil Lev.

„Přestali jsme hrát a nechali se vylučovat. Kdybychom inkasovali gól na 2:4, kdo ví, jak by to vypadalo," tvrdil kouč Plzně Michal Straka.

Třetí třetina ale už jen potvrdila olomoucký rozklad. Za Vošvrdu se sypaly góly, ten poslední deset vteřin před koncem. „Chci jen poděkovat lidem, ti byli fantastičtí. A zároveň se omluvit za poslední třetinu, která se nám hrubě nepovedla," prohlásil olomoucký gólman.

Co čekat od sobotního duelu?  „Po takových kanonádách obvykle přicházejí zápasy s jedním gólem, Olomouc to určitě nezabalí," myslí si Kadlec.

„Chceme vyhrát i pro naše fanoušky, kteří byli celý zápas vynikající," přeje si olomoucký kouč Venera.

Reklama