Hlavní obsah

Jarůšek byl pro nájezdy boleslavským žolíkem. Nečekaným zakončením přelstil Kacetla

Martin KézrPrávo

Před vyprodaným hledištěm v Mladá Boleslavi se odehrál zatím nejdelší zápas letošního extraligového play off. Na vítěze se čekalo téměř čtyři hodiny od úvodního vhazování. Po 80 minutách líté hokejové bitvy byl nerozhodný stav 2:2 a jediným úspěšným střelcem při nájezdech se pak stal ve čtvrté sérii domácí útočník Richard Jarůšek, jehož tým se tak ujal vedení 2:1 na zápasy ve čtvrtfinále s hradeckým Mountfieldem.

Foto: Vít Černý, ČTK

Boleslavští útočník Richard Jarůšek (druhý zprava), obránce Marek Trončinský (dole) a brankář David Rittich se radují z vítězství nad Hradcem Králové.

Článek

Jarůšek zafungoval při rozstřelu jako boleslavský žolík. „Znám gólmana Kacetla dobře ze společného působení ve Znojmě a tušil jsem, že ode mne bude čekat spíš střelu mezi betony, tak jsem na něj vytáhl stahovačku a zbaštil mi to," usmíval se autor vítězné branky. „Jarůšek mě překvapil, to je fakt. Takové zakončení nikdy nedělal," krčil rameny Ondřej Kacetl.

Hradec za poslední tři roky účinkování v nejvyšší soutěži neuspěl ani při pátém nastavení v play off. „Odmakáme osmdesát minut a pak se štěstí přikloní k domácím. Byl to boj, jenže nemáme z něj nic," štvalo obránce hostů Petera Frühaufa. „Viděl bych za tím i ten faktor nevyužitých přesilovek," vykládal Kacetl.

Hrozně jsme chtěli vedení v sérii, povídal Látal

Hradec totiž promarnil i 92 sekund v pěti proti třem, když mu v početní výhodě scházely nápady i častější střelba. Domácí naopak zdobila enormní obětavost. „Hrozně moc jsme chtěli urvat vedení v sérii pro sebe a šli jsme si za tím. Žádný puk nebyl ztracený," tvrdil Martin Látal, jenž návrat do sestavy přesně po měsíci léčení zraněného ramena ozdobil gólem.

V duchu tradice série přitom i ve třetím zápase padl velmi rychle gól. Už po 76 vteřinách se prosadil hradecký obránce Dietz, jenže hosté postupně upustili od aktivního projevu. „Nevím, proč najednou přestaneme hrát silový hokej a necháme tak Boleslav nadechnout," kroutil hlavou hradecký trenér Vladimír Kýhos, jehož svěřenci se až v poslední desetiminutovce základní hrací doby zmohli na výraznější tlak a nakonec byli odměněni vyrovnáním.

„V prodloužení jsme pak měli spoustu vyložených šancí, navíc Bednář trefil tyčku. Na nájezdy jsem poslal zkušené hráče, u nichž jsem věřil, že gól dají. Rittich je ale frajer, vychytal je všechny," mrzelo hradeckého trenéra Vladimíra Kýhose. Naopak v boleslavské kabině zavládlo nadšení. „Nájezdy jsou vždycky vabank, ale štěstí se přiklonilo zaslouženě na naši stranu, protože jsme si za tím opravdu hodně šli a snažili se být za všech okolností pozitivní," usmál se Jarůšek.

Reklama

Související témata: