Hlavní obsah

Olomouc - Plzeň 2:1Stav série 1:3Olomouc odvrátila góly Holce a Pekra plzeňský mečbol

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Holec 1 : 0
55. Lev 1 : 1
56. Pekr 2 : 1
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Olomouce porazili ve čtvrtém utkání čtvrtfinále play off extraligy na domácím ledě Plzeň 2:1 a prvním vítězstvím v sérii odvrátili mečbol. Branky Hanáků vstřelili Holec a Pekr, jediný gól hostů dal Lev. Hanáci se vzpamatovali z pátečního debaklu 1:8 a o prodloužení série rozhodli dobrou defenzivou podpořenou výborným výkonem brankáře Branislava Konráda. Za stavu 1:3 na zápasy bude série pokračovat v úterý v Plzni.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva brankář Olomouce Branislav Konrád, David Sklenička z Plzně a Jiří Ondrušek z Olomouce.

Článek

Oproti pátečnímu utkání oba týmy sáhly k jedné změně. Útočníka Hanáků Kucharczyka ve čtvrté řadě nahradil Zeman a v plzeňském celku místo zraněného Bližňáka nastoupil Přikryl.

Indiáni vsadili na pozornou defenzivu, z níž vyráželi po chybách soupeře do rychlých protiútoků. Olomouc měla převahu, ale dostávala jen s obtížemi k slibnějšímu zakončení, střely z větší vzdálenosti brankáře Machovského příliš neohrozily. Až v 15. minutě se dostal k nastřelenému puku do útočného pásma Buc a našel volného Holce, který střelou do horního rohu otevřel skóre.

I ve druhé třetině byli domácí hokejisté aktivnější, často ale na úkor střelby sázeli na opatrnost a příliš kombinovali. Pouze první útočná řada Buc, Herman, Holec se tlačila více do brankového prostoru, jenže zakončení chyběla přesnost. Indiáni se dostali k soustavnějšímu tlaku pouze při přesilových hrách. Většinou ale kombinovali jen v rozích kluziště a brankáře Konráda neohrozili.

V závěrečné třetině Olomouc nepolevila v ofenzivě. Z rychlých brejků se dvakrát před Machovským ocitl Buc, ale trefil jen brankáře. Plzeň využila k vyrovnání pět minut před koncem třetí třetiny přesilovku. Konrád dlouho odolával střelám, ale nestačil na dorážku Lva. Z vyrovnání se ale hosté těšili pouhých 49 sekund, než Olomouci vrátil vedení Pekr.

V závěru ještě neproměnil sólo Skladaný, jehož pokus o blafák Machovský chytil. Plzeň zkusila hru bez brankáře, vyrovnat se jí ale nepodařilo.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
HC Olomouc - HC Škoda Plzeň 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 15. Holec (Buc), 56. Pekr (Eberle, Vyrůbalík) - 55. Lev (T. Svoboda, Kratěna). Rozhodčí: Hradil, Hejduk - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:5, navíc Jeřábek (Plzeň) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 5500 (vyprodáno). Stav série: 1:3.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek - Buc, Herman, Holec - Pekr, Řípa, Eberle - Skladaný, Húževka, T. Mikúš - Rác, Zeman, Vodný. Trenéři: Venera a Tomajko.
Plzeň: Machovský - Kadlec, Jeřábek, Kudroč, Pulpán, Kubka, D. Sklenička - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Lev, Johnson - Hrňa, Preisinger, T. Svoboda - Hollweg, Přikryl, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín