Hlavní obsah

Nahradit Červenku? Když odejde 60 bodů, není to jednoduché, ví Růžička

Chomutov

První z deseti sezón, na něž vloni v létě podepsal smlouvu, má Vladimír Růžička na lavičce Chomutova za sebou. Úspěšně, Piráty poprvé dovedl do play off, byť v něm jejich účinkování nejrychlejším možným způsobem ukončil Liberec.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Chomutovský trenér Vladimír Růžička.

Článek

Mrzí vás, že závěrečná porážka 2:7 může trochu kazit dojem ze sezóny?

Z těch posledních duelů jsme zklamaní, ale jinak myslím, že sezóna dopadla pro Chomutov velice dobře. Když jsem se před ní díval, která mužstva můžeme dostat pod sebe, moc jsem jich nenašel. A pak se nám to povedlo s loňskými finalisty Třincem a Litvínovem nebo s kluby jako Vítkovice a Pardubice.

Bylo reálné, abyste porazili i Liberec?

Postoupit přes něj bylo asi nad naše síly. Abychom je porazili čtyřikrát, to nevím, co by se muselo stát. Ale mohli jsme je trochu víc potrápit.

Chyběly góly Romana Červenky, jenž se proti Tygrům střelecky neprosadil?

Neměl to jednoduché. Myslím, že v mužstvu byli hráči, kteří Romanovi měli bodově i výkonem pomoci, a to tam bohužel nebylo. Měli jsme smůlu i v tom, že na konci základní části se někteří hráči zranili, pak naskočili do play off a nebyli uzdravení.

Jak složité bude Červenku nahradit?

Samozřejmě jsme si přáli, aby tu Roman pokračoval. Přišel za mnou a řekl mi, že by to chtěl zkusit ještě někde v Evropě. A když vám odejde šedesát bodů, není to jednoduché… Nějaké hráče máme v hledáčku, takže to mužstvo zase malinko obměníme, ale ono zabere tři až čtyři sezóny, než se podaří tým trošku stabilizovat.

Reklama

Související témata: