Hlavní obsah

Kubalík ukázal Plzni kudy do semifinále

Plzeň

První gól Dominika Kubalíka ve vyřazovací části přivábil hokejistům Plzně postup do extraligového semifinále. Olomouc střelecky zklamala, v pěti zápasech dala jen šest gólů, včera skórovala až 14 vteřin před koncem a po prohře 1:2 jí končí sezóna.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Dominik Kubalík z Plzně.

Článek
Fotogalerie

„Pokud bychom chtěli do první čtyřky, tak by naše koncovka musela být mnohem lepší," povzdechl si olomoucký kouč Zdeněk Venera.

To Kubalík připomínal v základní části stroj na góly, nastřílel jich 25, ale v play off se dvacetiletý útočník zasekl. Během čtyř zápasů série se na 14 plzeňských trefách podílel jedinou asistencí. „Asi se čekalo ode mě víc, ale v těch utkáních ode mě nebyl gól potřeba."

Až ve 23. minutě pátého duelu Kubalík předvedl, co v něm vězí. Po úniku kolem pravého mantinelu překonal olomouckého Konráda skvělou střelou zápěstím. „Moc jsem nad tím nepřemýšlel a hlavně chtěl trefit branku," líčil Kubalík.

Rozhodl Pulpánův premiérový gól

Olomouc nic nového nevymyslela, zase měla střeleckou převahu (31:22), ale její pokusy byly nedůrazné. Plzeň však možnost slavit postup na domácím ledě vyhodila z role. „Zase se ukázalo, jak je poslední krok těžký, v úvodu se nám nevedlo, pořád jsme byli v oslabení," řekl plzeňský trenér Michal Straka. „V kabině jsme si pak řekli, že takhle hrát rozhodně nemůžeme," tvrdil Kubalík.

Jeho gól dal Plzni trochu klidu, ale přišly komplikace, když museli odstoupit Svoboda se Skleničkou. Až v přesilovce v polovině třetí třetiny začali domácí cítit jistotu, když se poprvé v play off prosadil bek Lukáš Pulpán.

Stejný hráč ale duel ještě zdramatizoval, když necelé dvě minuty před koncem pykal za krosček a hosté zkusili hrát v 6 proti 4. „Moc dobře mi nebylo," tvrdil hříšník. Ale Vyrůbalíkovo snížení bylo jen tečkou za olomouckou sezónou.

Reklama