Hlavní obsah

Jihlavě budou v baráži chybět hokejisté hostující z Karlových Varů

Jihlava

Hokejisté Dukly Jihlava se budou muset v boji o účast v extralize obejít bez pomoci hráčů hostujících v prvoligovém klubu z Karlových Varů, které jsou dalším účastníkem baráže. Brankářská jednička David Honzík nebude chytat vůbec. Pětice hráčů v čele s produktivním útočníkem Tomášem Harkabusem vynechá jen zápasy s mateřským klubem, proti dalším dvěma celkům nastoupí.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva hlavní trenér jihlavských hokejistů Petr Vlk, jednatel klubu Bedřich Ščerban, kapitán týmu Jiří Dobrovolný a jeho asistent Michal Důras. V popředí vpravo je pohár vítěze 1. ligy, který Dukla Jihlava letos získala.

Článek

"Hráče Karlových Varů musí v zápasech proti Energii nahradit jiní, kteří na svoji šanci čekají," uvedl trenér Petr Vlk na tiskové konferenci. Brankářskou jedničkou bude teprve šestnáctiletý Jakub Škarek, kterému bude krýt záda zkušený Lukáš Sáblík. Honzík měl v Dukle povolené hostování jen pro první ligu a baráž je oficiálně součástí extraligy.

Vedle Harkabuse proti Karlovým Varům nenastoupí ani Ondřej Beránek, Ondřej Šafář, Denis Šimek a Martin Kohout. "Martin Parýzek, který k nám také přišel z Karlových Varů, naopak může hrát všechny zápasy," řekl jednatel Dukly Bedřich Ščerban. Kdyby do baráže spadly Pardubice, může Jihlava využít služeb útočníka Jana Koláře, který v Dukle hostuje z východočeského klubu. Pardubice podle Ščerbana na dohodě o zákazu startu netrvaly.

Dalším účastníkem baráže je Slavia Praha a poslední tým vzejde z dvojice Pardubice - Litvínov.

Dukla je nejúspěšnější klub československé historii, ale v nejvyšší soutěži působila naposledy v sezóně 2004/05. Při tehdejší výluce v NHL hned po roce opět sestoupila do první ligy a od té doby se do baráže nedokázala probojovat.

"Taková šance (postoupit) tady dlouho nebyla. Pro úspěch chceme udělat vše," uvedl Vlk. "I kdybychom měli být v extralize nejchudším klubem, tak do ní chceme," podotkl Ščerban, který uvedl, že Dukla jedná s novým sponzorem.

V případě postupu by klub musel dostat výjimku, aby mohl hrát na zastaralém Horáckém stadiónu. "Na baráž zvládneme stadión připravit, ale do budoucna už to stačit nebude. Co se týče stadiónu, není to za pět minut dvanáct, ale pět minut po dvanácté," řekl jednatel Dukly.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články