Hlavní obsah

Sparta nás v posledních zápasech převálcovala, uznal Holík. Překvapí ho Vůjtek?

Praha

Zlín táhnul už v základní části extraligy, kdy byl jeho nejproduktivnějším hráčem. V play off platilo to samé, žádný jiný hokejista ze všech týmů nenabíral víc kanadských bodů než on. Centr prvního zlínského útoku Petr Holík výraznou měrou pomohl Beranům k postupu z předkola přes Třinec, ve čtvrtfinále na Spartu už však ani jeho kouzla nestačila. „Došli jsme daleko, i když je škoda, že to nebylo ještě dál,“ řekl po vyřazení 1:4 na zápasy zlínský odchovanec.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Útočník Zlína Petr Holík.

Článek

Hokejisté Sparty slaví postup do semifinále

Kde se podle vás série se Spartou lámala?

Když jsme jeli z Prahy za vyrovnaného stavu 1:1 a doma jsme prohráli obě utkání. To je jasné. V posledních dvou zápasech jsme Spartě nestačili. Byla o třídu výš než my, nebyli jsme schopní s tím nic udělat. Jak jsme jí předtím byli vyrovnaným soupeřem, tak teď nás převálcovala.

Hrál roli i úbytek sil? Vždyť v součtu s předkolem jste za posledních sedmnáct dní odehráli deset zápasů?

Nemyslím si, že bychom sérii prohráli kvůli tomu. Síly docházejí každému. Ale nebylo to tím, že bychom neměli sílu.

Čím tedy?

Spartě jsme od třetího zápasu nestačili bruslařsky ani v osobních soubojích. To pak nemůžeme vyhrát. Vždy jsme v jedné pasáži přestali dodržovat to, co jsme měli. Pak jsme strašně chtěli, ale už to nešlo.

Hodně vás mrzí, že když jste ve středečním pátém utkání snížili na 1:2, za necelou minutu jste inkasovali, a Sparta už si vývoj zápasu pohlídala?

Bylo těžké se z toho dostávat, protože jak jsme se dostali nahoru, tak tohle nás zase srazilo dolů. Ale tohle bylo pro nás v téhle sezóně typické - nedokázali jsme udržet těsný výsledek. Jakmile jsme dali gól, rychle jsme ho zase dostali.

Spartu Zlín nedokázal v play off vyřadit ani na sedmý pokus. Je to jen náhoda?

Tohle neřeším, prostě jsme s nimi prohráli. Třeba je vyřadíme příště.

Ještě v listopadu se Zlín nacházel na samém dně extraligové tabulky, nakonec se dostal do čtvrtfinále. Hodnotíte tedy sezónu jako úspěšnou?

Když vypadnete, zklamání cítíte vždycky. Ale v kabině jsme si řekli, že na to, kde jsme byli v půlce sezóny, tak nemůžeme říct, že byla špatná. Pro nás byl úspěch, že jsme přešli přes Třinec. Došli jsme daleko, i když je škoda, že to nebylo ještě dál.

Těší vás, jak jste se dokázali vypořádat s letními konci kariéry zkušených útočníků Petra Čajánka a Petra Lešky?

Musím poděkovat týmu, že jsme se dokázali takhle zvednout. Protože půlky sezóny to vypadalo, že budeme hrát baráž.

I z osobního hlediska považujete sezónu za vydařenou? Byl jste to vy, kdo Zlín táhl...

Bylo to lepší než minulý rok, asi jsem se zlepšil. Samozřejmě to je příjemné, ale sám sebe hodnotit nechci.

Národní tým se tento týden začal ve Velkých Popovicích připravovat na květnové MS. Věříte, že se od jeho trenéra Vladimíra Vůjtka dočkáte pozvánky do přípravného kempu?

Nároďák v hlavě nemám, tak to nechám na trenérovi a nechám se překvapit. Ale na dovolenou zatím nikam nejedu, tak uvidíme.

Cítíte, že máte reprezentační formu?

Těžko říct. Dlouho jsem v reprezentaci nebyl (naposledy v listopadu 2014), celou sezónu jsem se do ní nepodíval. Jestli mám reprezentační formu, se uvidí, až jestli mě trenér pozve.

Reklama

Související témata: