Hlavní obsah

Liberci bude ve dvou zápasech play off chybět potrestaný Jelínek

Praha

Hokejisté Liberce budou ve dvou zápasech semifinále play off extraligy postrádat útočníka Petra Jelínka, který dostal od disciplinární komise trest za faul ve čtvrtém utkání Bílých Tygrů ve čtvrtfinále proti Chomutovu. ČTK o tom informoval tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Petr Jelínek (vpředu) z Liberce a Ondřej Dlapa a brankář Robert Kristan z Chomutova.

Článek

Jelínek fauloval na začátku třetí třetiny pondělního zápasu obránce Jana Ruttu blízko mantinelu a rozhodčí Vladimír Šindler s Romanem Polákem jej vyloučili na pět minut a do konce utkání. Od disciplinárky dostal liberecký útočník další trest.

Předseda komise Karel Holý uznal, že Jelínek atakoval protihráče, který byl v držení kotouče, ale odehrál jej v postavení čelem k mantinelu a neměl tak možnost se střetu bránit. "Zákrok byl veden cíleně, a to se značnou razancí a zezadu mimo zorný úhel protihráče, přičemž hráč si musel být vědom možných následků střetu i toho, že v předmětné situaci nemůže získat kotouč," uvedl Holý.

Disciplinární komise se zabývala i zákrokem královéhradeckého útočníka Lukáše Vantucha na Tomáše Urbana z Mladé Boleslavi v úterním pátém duelu čtvrtfinálové série. Vantuch atakoval protihráče u mantinelu a otřesený Urban se dostal na střídačku jen s pomocí spoluhráčů. Do zápasu ale poté ještě zasáhl. Vantuch dodatečný trest nedostal.

"Zákrok nebyl veden ve vysoké nájezdové rychlosti a hráč se před ním s cílem dosažení vyšší intenzity neodrazil. Navíc v době zákroku držel ruce u těla," vysvětlil Holý.

Stejně jako hradecký trenér Vladimír Kýhos bezprostředně po utkání navíc poukázal na fakt, že Urban před střetem ztratil stabilitu. "K pádu na hrazení tak došlo především v důsledku toho, že nebyl po předchozí kolizi zcela koordinován a před zákrokem se navíc rozhodl pro náhlou změnu směru jízdy," uvedl Holý.

Dodatečnému postihu se vyhnul i mladoboleslavský bek Marek Trončinský, který ve stejném duelu sekl hokejkou Aleše Pavlase a na rozdíl od Vantucha nedostal od rozhodčích Robina Šíra a Reného Hradila ani menší dvouminutový trest.

"Trončinský se pokusil seknutím holí znepříjemnit protihráči jeho odehrání. Přestože byl úder veden holí drženou v obou rukách a pravděpodobně při něm došlo k zásahu do rukou protihráče, nebylo to zřejmě úmyslné," řekl Holý. Obránce Středočechů dodatečně nepotrestal i vzhledem k intenzitě zákroku.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín