Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Hradec Králové 4:0Stav série 4:2Boleslav vyřadila Hradec a je poprvé v historii v semifinále play off extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Hyka 1 : 0
11. Musil 2 : 0
19. Bárta 3 : 0
36. Hyka 4 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Mladé Boleslavi si na druhý pokus zajistili postup do semifinále play off extraligy. Středočeši ve čtvrtečním šestém duelu porazili Hradec 4:0 a sérii ovládli v poměru 4:2. Celek z města automobilů se ve vyřazovací části poprvé v historii dostal mezi čtyři nejlepší a doplnil tak již jisté postupující Liberec, Spartu a Plzeň. Boleslavští v semifinále narazí na Bílé Tygry.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tomáš Hyka z Mladé Boleslavi otevřel skóre šestého zápasu proti Hradci.

Článek
Fotogalerie

Domácí dávali od úvodního buly najevo obrovskou touhu udělat poslední krok mezi nejlepší kvarteto. Ve čtvrté minutě potrápil při přesilovce hostujícího gólmana Kacetla tečující Urban. Po chvilce navíc fauloval Vašíček, Hradec musel na 53 sekund do tří, ale Hyka je nekompromisní ranou do odkryté branky potrestal již po pouhých sedmi sekundách. V následující klasické přesilovce Kacetl jen s velkou námahou vytěsnil ramenem dobrou ránu Pacovského.

V deváté minutě si početní výhodu zahráli i hosté. Domácí při ní navíc po tvrdém souboji ztratili zraněného člena první útočné formace Lence a následně se museli i oni bránit 24 sekund ve třech proti pěti. Dařilo se jim to s přehledem, až když se první mladoboleslavský hříšník vrátil do hry, pálil nebezpečně Bednář a Rittich se zapotil. Jenže krátce na to domácí v oslabení vybojovali buly v útočném pásmu, kotouč získal Musil a podruhé prostřelil Kacetla.

Úspěšný střelec se poté zaskvěl ve 14. minutě, kdy si to naopak v přesilovce namířil nejkratší cestou k brance, kterou po pěkném sólu ranou po ledě těsně minul. V 19. minutě Východočeši nechali při signalizované výhodě pro domácí otočit Bártu a ten zvýšil už na 3:0.

Na zvrat už neměli sílu

Na začátku druhé třetiny se do dobré šance protáhl Klimenta, jenže Kacetl byl tentokrát úspěšnější. Jen pár sekund poté fauloval vysokou holí Kudrna a v přesilovce zachránila hosty po Hykově pokusu tyč. Právě šikovný útočník ve 36. minutě nachytal Kacetla a přidal svou druhou trefu.

S přibývajícími minutami ve třetí části už bylo zřejmé, že hosté nemají síly na pokus o zvrat a čekají pouze na vysvobozující závěrečnou sirénu, která ukončí jejich sezonu.

Domácí si naopak užívali povedený duel před vyprodaným hledištěm, jemuž se snažili odměnit další trefou. Přesilovky však nevyužili, a když po přečíslení dvou na jednoho neproměnil obrovskou šanci Klepiš, skóre se již nepohnulo. Na historickém postupu Mladé Boleslavi nemohl nic změnit ani nervózní závěr a krátká power play hostů.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 6. zápas:
BK Mladá Boleslav - Mountfield Hradec Králové 4:0 (3:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Hyka (Urban, Trončinský), 11. Musil, 19. Bárta (Stříteský, Musil), 36. Hyka (Kučný). Rozhodčí: Hodek, Šír - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 9:9, navíc Vantuch (Hradec Králové) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4200 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:2.
Mladá Boleslav: Rittich - Stříteský, Voráček, Rýgl, Trončinský, Kučný, Robar, Ovčačík - Klimenta, Klepiš, Lenc - Pacovský, Urban, M. Látal - Hyka, Musil, Bárta - L. Pabiška, Jarůšek, od 41. navíc Ďurač. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Vašíček, Pavlas, Dietz, Pilař, Plášil, Čáp - J. Kudrna, Vantuch, Šimánek - Bednář, Ihnacak, Červený - Honejsek, Kukumberg, Dej - Berger, Miškář, Courchaine. Trenéři: Kýhos, T. Martinec, Tvrdík a V. Sýkora.

Reklama

Související témata: