Hlavní obsah

Čtvrtfinále je úspěch, říká zlínský Kašík a vzpomíná na spekulace o přestupu do Sparty

Ještě v listopadu se nacházeli na posledním místě extraligové tabulky a spíš než na play off mysleli na to, jak se vyhnout bojům o udržení. Jenže poté se hokejisté Zlína obdivuhodně zvedli, do vyřazovacích bojů prošli a v předkole vyřadili vicemistra z Třince. Ve čtvrtfinále už ale byla Sparta nad síly Beranů. „Osobně si myslím, že i tak je to úspěch,“ říká brankář a jeden z lídrů mužstva Libor Kašík.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brankář Zlína Libor Kašík.

Článek

Hokejisté Sparty slaví postup do semifinále

Po průběhu sezóny postup mezi nejlepší osmičku musíte brát, že?

Mohlo být mnohem hůř. Mohli jsme vypadnout už v předkole nebo hrát dokonce play out. Jsem jenom rád, že jsme po letním konci opor Čajánka s Leškou dokázali dojít až do čtvrtfinále.

Měl jste obavy, jestli jejich konce kariéry mužstvo nepoznamenají?

Zkušené hráče tu i bez nich pořád máme, pro některé z nás ale bylo velmi těžké převzít roli lídrů. Ale kluci si to skvěle přebrali, neustále jsme se zlepšovali a postupovali tabulkou vzhůru.

Bylo důležité, že vedení klubu v době herní krize vyjádřilo podporu trenéru Vlachovi a o jeho odvolání vůbec neuvažovalo?

Ne vždycky je výměna trenérů dobrý krok. Třeba v Pardubicích se jich protočilo několik a stejně jim to nepomohlo. My jsme se s tím vypořádali týmově a vydřeli to společně až do čtvrtfinále.

Najdete moment, kterým se série se Spartou lámala?

Je možné, že tím gólem Formana na 2:2 ve třetím zápase, kdy stál, nebo nestál v brankovišti. A teď už to říct můžu - možná nám docházely síly, předkolo s Třincem bylo neuvěřitelně těžké. Sparta má našlapaný kádr a vůbec nebyla ostuda, jak jsme proti ní hráli. Ale Sparta byla lepší.

Právě v souvislosti se Spartou se spekulovalo, že byste do ní mohl po sezóně zamířit, minulý týden jste ale prodloužil kontrakt se Zlínem. Bylo na tom něco pravdy?

Někdy je to tak, že lidi okolo vědí víc než samotní hráči. Bylo to úsměvné a sem tam jsme si z toho dělali i srandu. Třeba mi na zkoušku přišla nová výstroj v červených barvách a lidi hned zbystřili, co to znamená. Ale byla to vyloženě náhoda. Nabídka od Sparty snad ani nebyla možná, když v té době měla čtyři gólmany.

Není vám trošku líto, že se přes skvělou formu nejspíš nedočkáte pozvánky na přípravný kemp reprezentace před MS?

Je pro mě jedině dobře, že v Česku máme tolik kvalitních gólmanů. Aspoň se mám s kým srovnávat. Pořád se můžu zdokonalovat a snažit se být lepší než ti, kteří jsou v žebříčku nade mnou. Třeba je přešplhám.

Berete národní tým jako výzvu? Letos v únoru jste se do něj dostal poprvé, do zápasu jste ale nenastoupil...

Bylo by to pěkné, ale nechci to říkat nahlas, protože těch dobrých brankářů máme opravdu spoustu. Když ale budu makat jako doposud a týmu se bude dařit, tak doufám, že bych někdy šanci mohl dostat.

Reklama

Související témata: