Hlavní obsah

Narozeniny, dva góly a historický postup. Dva dny můžeme slavit, hlásí střelec Hyka

Mladá Boleslav

V Mladé Boleslavi s hokejem začínal v době, kdy A tým hrál první ligu. Teď je útočník Tomáš Hyka u historického úspěchu klubu, který se premiérově probil až mezi elitní extraligovou čtyřku. K postupu přes Hradec Králové výrazně přispěl, v závěrečném šestém čtvrtfinále nasměroval tým k výhře 4:0 dvěma góly.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník Boleslavi Tomáš Hyka se raduje z gólu proti Hradci Králové.

Článek

Ve středu vám bylo třiadvacet let, dvěma trefami jste si nachystal pěkný dárek…

Je pravda, že lepší dárek jsem si nemohl vybrat. Ale není to o tom, že jsem dneska dal dva góly. Jsem rád, že to tam naší lajně padalo, ale hráli jsme jako tým.

Co jste nejvíce zlepšili oproti pátému duelu v Hradci, který jste prohráli 2:4?

My nehráli špatně ani tam, jen jsme nedávali vyložené šance a v přesilovce málo stříleli. Dneska jsme si řekli, že musíme víc do brány a častěji střílet, což se vyplatilo. Viděli jste, že když v oslabení vystřelil Pavel Musil, byl z toho gól. I to nás nakoplo a pak jsme předvedli super výkon. Diváci byli skvělí a gólman neskutečný. David Rittich předvádí fantastické výkony celou sezónu, je náš klíčový hráč a v play off to jen potvrzuje.

A v oslabení jste předvedli příkladnou obětavost…

I v sezóně nám oslabení vycházela, občas je hrajeme líp než pět na pět. Určitě to byl jeden z klíčů, že jsme padali do střel.

Hned v prvním zápase série jste přitom přišli o kapitána Davida Výborného, ale zdálo se, že tým se spíše semknul…

David je nenahraditelný, ale my si řekli, že musíme hrát pro něj, protože on je fantastický hráč. Za něj jsme to zvládli jako tým.

Teď vás čeká Liberec, suverén základní části i čtvrtfinále…

Dva dny můžeme oslavovat, potom se na něj začneme chystat. Víme, že je favorit, ale my nemáme co ztratit. Když budeme hrát jako dosud, určitě ho potrápit můžeme. Ale v té finálové čtyřce si člověk nevybere, do Liberce to máme blízko, bude to takové derby…

Vy jste boleslavský odchovanec, o to víc si užíváte, že jste teď u historického úspěchu klubu?

Přesně tak, vůbec nikdo by nečekal, že tak malý klub se vypracuje až do nejlepší čtyřky. Ale měli jsme fantastickou sezónu a ta pokračuje v play off. Kdyby nám to řekl někdo vloni v létě, určitě by to bylo velké překvapení, ale myslím, že za tu sezónu si to zasloužíme.

Kdy jste během sezóny začal tušit, že tohle je tým, který má na velký výsledek?

Na konci základní části, kdy jsme věřili, že uděláme šestku. To jsem viděl, že když se jako tým semkneme a budeme hrát, co máme, můžeme skončit vysoko.

Často skloňujete slovo tým. V něm moc hvězd není, ale trenéři Výborný s Jelínkem dokázali poskládat mužstvo i z hráčů, kteří jinde nedostávali tolik prostoru…

Ten tým zůstal vesměs stejný jako vloni, je pravda, že přišli hráči, kteří v jiných týmech nedostávali prostor, a ukázali, že jsou platní. Mužstvo je suprově poskládané, každý má svou roli a je jedno, jestli jeden dá dvacet gólů, druhý pět. A trenéři jsou zkušení, mají něco za sebou, vyhráli dva tituly se Spartou, vědí, jak tým poskládat.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články