Hlavní obsah

Veteráni na rozcestí. Kudrna se loučil, Bednář už vyhlížel další přípravu

Hradec Králové

S posledními vteřinami šestého čtvrtfinále v Mladé Boleslavi nekončila jen sezóna hradeckých hokejistů. K závěru plynula i kariéra útočníka Jaroslava Kudrny. „Opravdu to byl můj poslední zápas,“ ujišťoval, když ze sebe setřásal zklamání z vyřazení.

Foto: David Taneček, ČTK

Jaroslav Kudrna z Hradce Králové před brankářem Davidem Rittichem z Mladé Boleslavi.

Článek

Ve 40 letech si řekl, že už stačilo. Ve své dlouhé kariéře vyhrál s Magnitogorskem v roce 2007 ruskou superligu, v extralize ale na titul nedosáhl.

Chyběl krok

Prošel Pardubicemi, Plzní, Třincem i Libercem, na poslední tři sezóny kariéry se vrátil do rodného Hradce Králové. „Je fantazie, že se extraliga zase hraje v Hradci a já si to užil. Jen škoda, že aspoň v jedné z těch sezón jsme neudělali krok do semifinále, to mě mrzí,“ litoval nenaplněných cílů ambiciózního klubu.

Hokej mu teď chybět nebude, aspoň pár týdnů. „Budu odpočívat, stálo mě to hodně sil. Teď mám hokeje plné zuby, i když určitě pak nějaký hlad po něm přijde. Ale všichni musíme jednou skončit a já jsem rád, že jsem si tu kariéru mohl natáhnout do čtyřiceti let,“ cení si.

Dalšímu útočníkovi Jaroslavu Bednářovi je o rok méně, ale věšet brusle na hřebík zatím nehodlá. Jen najisto neví, jestli zůstane v hradeckém dresu, byť je v Mountfieldu spokojený.

Mohl podepsat v únoru

„Majitel mi nabízel smlouvu už v únoru, já mu řekl, ať počká po play off, protože jsem ve věku, kdy mi nemusí vyjít. Přece jen síly dochází rychleji, tak ať zbytečně nevyhazuje peníze,“ popisoval rozmluvu s Miroslavem Schönem.

Bednářovi ve čtvrtfinále parádně vyšel pátý zápas, v němž zaznamenal hattrick, jindy cítil, že týmu mohl pomoct víc. „Kdybych si odvedl svoje, jsme v semifinále. Jel jsem tři penalty a nedal jsem ani jednu…Takže jsem svoji práci neodvedl tak, jak se ode mě očekávalo,“ uznal.

Chuť do hokeje mu ale neschází, dokonce hned po konci sezóny vyhlížel další trénink. „Doktor mi spravil rameno, a jak to půjde, začnu se připravovat na další sezónu,“ plánoval.

Reklama