Hlavní obsah

Vítkovice - Litvínov 2:4Lukeš s Dudou dotáhli Litvínov k vítězství ve Vítkovicích

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Lukeš 0 : 1
28. Olesz 1 : 1
30. Lukeš 1 : 2
36. Kovář 2 : 2
49. Hanzl 2 : 3
57. Piroš 2 : 4
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Litvínova i přes vítězství 4:2 ve Vítkovicích v závěrečném kole skupiny o umístění spadli do baráže o záchranu v extralize. Všechny góly Severočechů zařídil František Lukeš, který se dvakrát trefil a na dvě branky přihrál, čtyři asistence si připsal Radek Duda. Úřadujícím mistrům to však při vítězství Pardubic nad Karlovými Vary nebylo nic platné, prolínací soutěž zahájí v úterý domácím utkáním proti Slavii Praha.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Útočník Litvínova Ondřej Jurčík a obránce Vítkovic Lukáš Kovář.

Článek

Bez stresu hrající Vítkovice měly v první části více ze hry, ale narážely na brankáře Petráska či vlastní neumění v koncovce. Balán se ve slibné pozici zamotal s pukem a o vedoucí gól pak Illéše připravil pohotový Petrásek.

Litvínov očividně bojoval i s nervozitou, což názorně předvedl v nevyvedené přesilovce pět na tři. Během 82 sekund nejvýhodnější početní situace Dolejše pořádně neprověřil. Domácím se krátce nato otevřela velká šance po přečíslení tří na jednoho, ale i to dopadlo tristně a z kombinace nakonec ani nevystřelili.

Litvínov oživil naděje na vyhnutí se baráži v úvodu druhé části. Lukeš si mezi beky šikovně zpracoval puk, potáhl ho na střed a z otočky pod Dolejšovu vyrážečku otevřel skóre. Vítkovice ale zanedlouho srovnaly, Olesz se v přesilovce prosadil příklepem z pravého křídla.

Už za dvě minuty Severočeši znovu vedli. Opět zásluhou Lukeše, který před brankou chytře přizvedl hůl bránícího Čerešňáka a mohl tak doklepnout Dudovu přihrávku.

Vítkovice v posledním utkání sezony měly motivaci nezklamat slušnou návštěvu pěti tisíc diváků a za stavu 1:2 přitlačily. Smazat ztrátu se jim znovu povedlo v přesilové hře, když se zblízka za Petráskova záda trefil Kovář.

Překvapení se ale nekonalo a Litvínov si potřebné body v závěru vybojoval. Rozdílový gól znovu zařídila první lajna loňských šampionů: parádní Dudovu přihrávku nasměroval do prázdné brány Hanzl. Výsledek pak zpečetil parádním slalomem a blafákem Piroš.

6. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize:
HC Vítkovice Steel - HC Verva Litvínov 2:4 (0:0, 2:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 28. Olesz (Hovorka, Čerešňák), 36. Kovář (Illéš, Hovorka) - 24. Lukeš (Hanzl, Duda), 30. Lukeš (Duda, Hanzl), 49. Hanzl (Lukeš, Duda), 57. Piroš (Duda, Lukeš). Rozhodčí: Hejduk, Hradil - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:3. Využití: 2:0. Diváci: 5073.
Vítkovice: Dolejš - Čerešňák, Kovář, Sloboda, Klok, Štencel, Pastor - Olesz, Illéš, Strapáč - Vandas, Kolouch, Kucsera - P. Kafka, Balán, Hovorka - Szturc, M. Hlinka, E. Němec. Trenéři: Svozil a Petr.
Litvínov: Petrásek - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, T. Pavelka, Gula, Frolo, Černý - Duda, Hanzl, Lukeš - Martynek, Piroš, Trávníček - Reichel, Havlíček, M. Hořava - Jurčík, Válek, Gerhát. Trenéři: Rulík a Šlégr.

Reklama

Související témata: