Hlavní obsah

Kabina chtěla Spartu, říká Kratěna. Nejvíc nabuzený je Vlasák, nesnáší ji, přidává kouč

Praha

V dresu Sparty zažil čtyři tituly, včetně toho posledního v roce 2007. Teď už ale pět sezón hraje hokejovou extraligu za Plzeň a do dnes začínající semifinálové série play off právě proti pražskému klubu ji osmatřicetiletý útočník Ondřej Kratěna povede jako kapitán.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Vyzraje Plzeň na Spartu? Semifinále play off extraligy startuje.

Článek

„Můžu teď říkat cokoliv, ale stejně se všechno ukáže až na ledě. Nebudu však lhát, Sparta pro mě nikdy není běžný soupeř," tvrdí v play off zatím nejproduktivnější plzeňský hráč.

S postupem to ovšem vidí tak, že protivník prostě musí, zatímco Plzeň může. „Když ale předvádíme hokej, který je nám vlastní, dokážeme přehrát i ty nejsilnější týmy," míní Kratěna.

Roli favorita přisuzuje rivalovi, jenž podle něj každý rok buduje kádr tak, aby došel na vrchol. Sám ve sparťanském dresu odehrál jedenáct sezón. „To vymazat nejde, teď ale stojím na druhé straně a nic Spartě nedaruju," říká osminásobný extraligový šampión, jenž zažil i plzeňskou mistrovskou radost v roce 2013.

Nejvíc nabuzený je Vlasák, žertuje trenér

„Kluci v kabině se shodli, že by rádi jako dalšího soupeře právě Spartu. Tak ji máme a samozřejmě se o finále chceme pokusit," hlásí Kratěna, jenž je pro trenéra Michala Straku nepostradatelným článkem týmu. „Jeho přínos je obrovský nejen na ledě, ale i v kabině. Pro mě je to lídr mužstva se vším všudy," vykládá kouč, jenž účast v semifinále označuje za splněné přání.

„Vládne tu pohoda, ale nepřemýšlím nad tím, jestli máme splněno, nebo ne. Postoupili jsme a chceme sparťany přivést do úzkých. Útočná fáze je jejich hlavní zbraň, dali nejvíc gólů z celé ligy. Musíme si tedy na ně trpělivě počkat," přemýšlí nejlepší střelec základní část Dominik Kubalík, jenž v posledním čtvrtfinále s Olomoucí ukončil devítizápasový gólový půst.

„Nejvíc nabuzený je náš sportovní manažer Vlasák, jenž hrál za Slavii a Spartu nesnáší," žertuje Straka, jenž během play off završil studium trenérské A licence. „Bylo to těžké skloubit s průběhem čtvrtfinále, ale povedlo se obojí, postup i složení zkoušek. Možná jsem měl při závěrečné zkoušce i trochu štěstí na otázky," usmívá se.

Jak dopadne úvodní semifinálový duel play off extraligy mezi Spartou a Plzní?
Vyhraje Sparta
47,9 %
Zvítězí Plzeň
52,1 %
Celkem hlasovalo 10599 čtenářů.

Reklama

Související témata: