Hlavní obsah

Hlinka načerpal energii na gauči u televize. Jandač očekává tuhý boj

Martin KézrPrávo

Opona semifinále extraligy se dnes otevírá! Sparťané potkávají Plzeň v play off po osmnácti letech, tehdy ji vyřadili ve čtvrtfinále. Do boje o domácí hokejový titul se ale nedostali od roku 2007 a varováním pro ně musí být i skutečnost, že plzeňská Škoda jako jediná v tomto ročníku dokázala v O2 areně vyhrát v základní hrací době.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Útočník Sparty Jaroslav Hlinka se raduje z gólu proti Zlínu. Vpravo je sparťanský obránce Marek Hrbas.

Článek

„Máme se před Plzní na pozoru. Očekávám s ní tuhý boj," říká trenér Josef Jandač, podle něhož Sparta musí uplatnit svou ofenzívní sílu právě teď proti týmu, který v pěti zápasech play off dostal jen šest branek.

„Pro nás bude důležité držet se naší hry a nenechat se nějakým způsobem od ní odvést soupeřem, který se všechno bude snažit nabourat," míní útočník Jaroslav Hlinka a přiznává, že se při čekání na semifinále s chutí natáhl na gauč k televizi.

Nepouštět Plzeň do přesilovek

„Tím jsem načerpal energii, teď jsem zase nažhavený vletět na hokej," usmívá se. Hlinka patří mezi tři sparťany, kteří zanechali stopu u soupeře. Za Plzeň hrál v úvodu ročníku 2011/12. Gólman Pöpperle tam chytal už v sezóně 2009/10 a zadák Hrbas je dokonce plzeňským odchovancem, ale jako junior odešel za oceán a v extralize za mateřský klub nikdy nenastoupil.

„Plzeň má vynikající přesilovky. Nejlépe je budeme eliminovat disciplinovaností, když soupeře do početní výhody ani moc nepustíme," naznačuje Jandač.

Jak dopadne úvodní semifinálový duel play off extraligy mezi Spartou a Plzní?
Vyhraje Sparta
47,9 %
Zvítězí Plzeň
52,1 %
Celkem hlasovalo 10599 čtenářů.

Reklama

Související témata: