Hlavní obsah

Litvínov - Slavia 4:2Hokejisté Litvínova na úvod baráže zdolali Slavii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Piroš 1 : 0
37. Havlíček 2 : 0
38. Pavlin 2 : 1
41. Duda 3 : 1
53. Mikulík (trestné střílení) 3 : 2
60. Duda 4 : 2
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté mistrovského Litvínova zahájili úspěšně boj o záchranu v extralize, když v 1. kole baráže zdolali pražskou Slavii 4:2. Třemi body za dvě branky a jednu asistenci se podílel na úspěchu proti druhému nejlepšímu týmu první ligy útočník Radek Duda.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Spoluhráči odvádějí z ledu litvínovského Lukáše Válka po bolestivém zásahu protihráče.

Článek

Vstup do zápasu patřil domácím. Do první šance se dostal Gerhát, následovala Kubátova rána od modré čáry a z dorážky netrefil odkrytou branku Lukeš. Na druhé straně se dostal sám před Petráska David Hruška, ale po blafáku do bekhendu neuspěl. V polovině úvodního dějství při Knotově vyloučení neuspěli Kubát, Lukeš ani Duda. V dalších šancích se neprosadili ani Hanzl a Reichel.

Verva se dočkala po 38 vteřinách druhé části, kdy otevřel skóre střelou z pravého křídla Piroš. Poté hosté zamkli Litvínov v obranném pásmu, ale překonat Petráska nedokázali. Naopak mohli inkasovat, když ujeli Trávníček s Jurčíkem, ale Hyláka nepřekonali. V 28. minutě zkoušel vyrovnat Jiránek, ale nejprve trefil beka Pavlíka a napodruhé místo odkryté branky jen boční síť.

Další slávistickou šanci měl litvínovský odchovanec Bahenský, ale Petráska překonat nedokázal. Ve 37. minutě se radovali opět domácí, když Havlíčkovu přihrávku tečoval za Hylákova záda Hanzl. Za pouhých 42 vteřin Pražané snížili, když se po tlaku tvrdou ranou z mezikruží prosadil slovinský obránce Pavlin.

Litvínovu vyšel vstup i do třetí třetiny a tentokrát se po 19 vteřinách trefil po úniku Duda. Slavia znovu snížila v 53. minutě, kdy po špatném střídání domácích fauloval Gula unikajícího Mikulíka, který nařízené trestné střílení proměnil. Slavia v závěru sáhla k power play, ale Duda z obranné třetiny prokličkoval za červenou čáru a střelou do prázdné branky dovršil výsledek.

1. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Verva Litvínov - HC Slavia Praha 2:1 (0:0, 2:1) po druhé třetině
Branky a nahrávky: 21. Piroš (Martynek, Trávníček), 37. Havlíček (R. Hanzl, Duda)- 38. Pavlin (Mikulík). Rozhodčí: Hribik, Úlehla - Frodl, Zavřel.
Litvínov: Petrásek - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, T. Pavelka, Gula, Frolo - Duda, R. Hanzl, Lukeš - Martynek, Piroš, Trávníček - K. Reichel, Havlíček, M. Hořava - Jurčík, Válek, Gerhát - R. Pšurný. Trenéři: Rulík a Šlégr.
Slavia: Hylák - A. Růžička, Hraško, Knot, Kolařík, Pavlin, Andrlík - M. Ondráček, Kašpařík, Bahenský - D. Hruška, Šafránek, Mikulík - Markovič, Vas, Robinson - M. Čermák, Tuominen, Jiránek. Trenéři: Razým a Srdínko.

Reklama

Související témata: