Hlavní obsah

Plzeňský Hrňa přispěl k destrukci Sparty dvěma góly: Nejdřív jsem myslel, že na ledě umřu

Praha

Do Plzně přišel útočník Erik Hrňa před Vánoci jako nadbytečný z Třince. Na ledě Indiánů ještě král extraligových střelců minulé sezóny neskóroval, v pražské O2 areně však dvěma góly přispěl k vítěznému vstupu Škody do semifinálové série extraligového play off.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Hokejisté Plzně (zleva) Jakub Lev, Erik Hrňa, Ondřej Kratěna a Nicholas Johnson se radují z gólu proti Spartě. Vpravo zklamaný Michal Čajkovský ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Cítíte, že právě od vás Plzeň brankový příspěvek čeká?

Oba moje góly byly díky různým odrazům dost šťastné, ale svůj smysl určitě měly. Přitom jsem se cítil hrozně. Po týdenní pauze jsem nejdřív myslel, že na ledě umřu, ale pak jsem to nějak rozjezdil. Na mě až tak nezáleží, důležitější je, jak si pro tu první výhru šel tým.

Čím to bylo, že se vám hned na úvod série povedlo nadělit Spartě sedm gólů?

Povedlo se nám vstoupit do utkání tak, abychom z něj odešli vítězně. Podle konečného výsledku to sice vypadá jednoduše, ale za klíčové bych považoval ty tři góly v první třetině. Pak jsme dokázali vedení hlídat, hlavně jsme byli obezřetní a nepustili Spartu k její hře.

Prsty v gólech mělo celkem devět plzeňských hráčů, co to prozrazuje o mužstvu?

Pro nás je to jedině dobře, že se produktivita prolíná všemi lajnami a nestojí na dvou, třech lidech. I když jsme ke konci točili jen tři útoky, abychom udrželi nasazené tempo, snažili jsme se rychle střídat a nepoztrácet síly.

Brali jste před zápasem jako povzbuzení fakt, že Plzeň jako jediná v základní části vyhrála na sparťanském ledě za tři body?

Na to jsme ani moc nemysleli. Play off se hraje přece jen jinak, musíte jít celou dobu na sto a možná i víc procent. I když jsme vedli 3:0, věděli jsme, že Spartu nesmíme nechat nadechnout, abychom si to pak zbytečně nevyčítali. Síla v mančaftu soupeře je zřejmá a jsme rádi, že jsme ji svým stylem hry nenechali propuknout.

Dokážete předvést i ve středu v Praze podobně soustředěný výkon?

Doufám, že ano. Určitě jde hrát ještě lépe, třeba úplně bez faulů a nepouštět Spartu vůbec do šancí. Usínat se bude dobře, ale už teď, jak vylézáme z kabiny, tak ten první zápas házíme za hlavu a myšlenkami jsme již v tom druhém. Musíme si pamatovat, že někdy tam spadne skoro všechno, ale jindy můžeme mít klidně dvojnásobně střel, ale na gól se nadřeme.

Reklama

Související témata: