Hlavní obsah

S takovým výkonem prohrajeme 0:4 na zápasy a máme po sezóně, vědí sparťané po debaklu

Sám nedokázal pochopit, co jeho svěřenci v první třetině na ledě předváděli. Hokejisté Sparty v úvodním semifinále play off zaostávali za Plzní úplně ve všem, a proto bylo vedení Západočechů 3:0 po dvaceti minutách logickým vyústěním obrazu hry. „Způsob jakým jsme do zápasu nastoupili? Taky bych rád věděl, kde jsme byli... Sám nevím,“ musel přiznat kouč Pražanů Josef Jandač po drtivé prohře 3:7.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Nicholas Johnson z Plzně střílí gól. Brankář Sparty Tomáš Pöpperle (zleva) a Marek Hrbas se marně snaží mu zabránit.

Článek

A tříbrankové manko po úvodním dějství bylo pro Spartu ještě milosrdné. Plzeň se totiž do šancí dostávala s neuvěřitelnou lehkostí, hravě přecházela střední pásmo a s její jednoduchou, ale maximálně účelnou hrou si domácí vůbec nevěděli rady.

„Je fakt, že Plzeň nás předčila úplně ve všem. V bruslení, dohrávání soubojů, střelách... Zápas se nám nepovedl ani do obrany ani do útoku. Krok jsme s Plzní dokázali držet jen deset nebo patnáct minut ve druhé třetině. To ale v play off nestačí," posteskl si obránce Adam Polášek, jenž ve druhé třetině svým přesilovkovým gólem korigoval na 2:4.

„Už na začátku zápasu bylo vidět, jak na nás Plzeň nastoupila a my jsme na to nemohli odpovědět. Chyby jsme dělali víceméně ve všem," pokračoval urostlý zadák.

Jandač Pöpperleho střídal, ale nevinil

Sparta v první třetině vyslala na brankáře Plzně Machovského jen čtyři střelecké pokusy, zatímco na jeho protějška Tomáše Pöpperleho jich šlo o deset víc. „Ta třetina byla absolutně nepovedená a určila ráz celého utkání. Soupeři jsme vítězství sami nabídli, čímž ale výkon Plzně nechci snižovat. Hrála opravdu dobře," musel uznat Jandač.

Ten po první třetině poslal do branky místo Pöpperleho Kanaďana Dannyho Taylora. „Chtěl jsem dát mužstvu impuls. Ale Tomáše Pöpperleho z obdržených gólů vůbec neviním. Ty góly jsme soupeři darovali," štvalo sparťanského lodivoda.

„Nezvládli jsme to, a proto taky gólmani vypadali, že nic nechytli. Ale není to jejich vina, je to o celém týmu. Když se špatně začne, těžko se pak dostáváte zpátky. Plzeň už si to pohlídala," přidával se útočník Michal Dragoun.

Polášek: Nesrazí nás to

Jeden z pamětníků posledního, devět let starého sparťanského titulu dobře ví, že zopakovat podobný výkon i v dalším průběhu série, může Sparta na postup do finále zapomenout. „Protože teď jsme hráli fakt špatně. Musíme přidat úplně ve všem. Teprve pak se to můžeme otočit k nám. Jestli ale budeme hrát takhle dál, prohrajeme 0:4 a bude konec sezóny," má jasno Dragoun.

Před středečním druhým pokračováním série sparťané věří, že se jim z debaklu podaří oklepat, jako to zvládli po domácí prohře 0:4 ve druhém čtvrtfinále se Zlínem. „Máme tak dobrý tým, že si vůbec nepřipouštíme, že by nás to mohlo srazit. Všichni máme dost zkušeností. Musíme to hodit za hlavu a doufám, že ve středu to bude lepší," přeje si Polášek.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice