Hlavní obsah

Karlovy Vary - Jihlava 6:3Karlovy Vary vstoupily do baráže výhrou nad Jihlavou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. J. Svoboda 1 : 0
3. Skuhravý 2 : 0
9. Bartek 3 : 0
10. Kolář 3 : 1
40. Kolář 3 : 2
42. Haščák 4 : 2
43. J. Svoboda 5 : 2
56. Dvořák 6 : 2
58. Mrňa 6 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů vstoupili do boje o záchranu v extralize výhrou nad Jihlavou 6:3. Dvěma góly pomohl k vítězství posledního týmu nejvyšší soutěže nad šampionem první ligy útočník Jakub Svoboda.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Karlovarští hráči (zleva) Lukáš Vrána, Vojtěch Tomeček, Petr Koblasa a Tomáš Dvořák se radují ze šestého gólu.

Článek

Oba celky nastoupily oslabené o některé opory. V sestavě Energie chyběli beci Benák, Gulaši a útočník Marosz. Za Duklu už nemůže v baráži hrát gólman Honzík, který se vrátil z hostování do Karlových Varů. Jen ve vzájemných duelech s Energií nemůžou hrát ani obránci Šimek, Šafář a forvardi Harkabus, Beránek a Kohout, kteří v Jihlavě z Karlových Varů hostují.

Energie si od úvodního vhazování vytvořila tlak a už v 98. vteřině otevřela skóre. Rachůnek objel branku, našel Svobodu, který doklepl puk za bezmocného Škarka. Za pouhých 70 sekund zvýšil střelou z pravého kruhu Skuhravý. V deváté minutě inkasoval šestnáctiletý jihlavský gólman potřetí, když se rovněž z pravého kruhu trefil Bartek. Za 27 sekund inkasoval i Závorka, když se po chybě v karlovarské defenzivě prosadil osamocený Kolář.

V úvodu druhé dějství neprostřelil Škarka po přečíslení Bartek. Tým z Vysočiny pak zvýšil aktivitu a při napadání dělal domácím problémy. Snížit mohla Dukla ve 24. minutě ve vlastním oslabení, kdy srazil Jerglovu přihrávku nešťastně Huna, ale Závorka stihl zasáhnout. Další možnosti měli Jergl a Seman. Jihlava se dočkala snížení 44 vteřin před koncem prostředního dějství. Kolář se efektně prosadil přes obránce Martina Rohana a překonal Závorku mezi betony.

O osudu zápasu definitivně rozhodl úvod třetí třetiny. Ve 42. minutě se po ideální nahrávce Tomáše Rohana trefil Haščák a za 93 vteřin se podruhé v utkání prosadil Svoboda, který ujel obráncům a z pravého kruhu zamířil přesně. Domácí ovládli led a v 56. minutě upravil svou první trefou v prvním týmu Energie obránce Dvořák už na 6:2. Výsledek pak zkorigoval Mrňa.

1. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Energie Karlovy Vary - HC Dukla Jihlava 6:3 (3:1, 0:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 2. J. Svoboda (T. Rachůnek, Kůs), 3. Skuhravý (J. Tomeček), 9. Bartek (Skuhravý, Vachovec), 42. Haščák (T. Rohan, Huna), 43. J. Svoboda (Sičák, T. Rachůnek), 56. T. Dvořák (Koblasa, V. Tomeček) - 10. Kolář, 40. Kolář (Diviš), 58. Mrňa (Anděl, Grebeňuk). Rozhodčí: Fraňo, Lacina - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 8:5, navíc Bičánek (Karlovy Vary) 10 min. Bez využití. Diváci: 3047.
Karlovy Vary: Závorka- Sičák, M. Rohan, J. Tomeček, Bičánek, Redlihs, T. Dvořák - Bartek, Skuhravý, Vachovec - J. Svoboda, Kůs, T. Rachůnek - Huna, Haščák, T. Rohan - V. Tomeček, Vrána, Koblasa. Trenéři: Mlejnek a Antonik.
Jihlava: Škarek - Kaláb, Dobrovolný, Bilčík, Štebih, Grebeňuk, Parýzek, V. Zadražil - Důras, Skořepa, Jergl - Březina, F. Seman, Anděl - Kolář, Melenovský, Diviš - Prokš, Jícha, Mrňa. Trenéři: Vlk, F. Zeman a Ujčík.
1.Karlovy Vary110006:33
2.Litvínov110004:23
3.Slavia Praha100012:40
4.Jihlava100013:60

Reklama

Související témata: