Hlavní obsah

Pomohlo mi, že jsem si s trenéry pohovořil mezi čtyřma očima, říká Duda

Litvínov

Hokejisté Litvínova zvládli vstup do baráže o extraligu díky vítězství 4:2 nad pražskou Slavií. Zásadní měrou k tomu přispěl útočník Radek Duda, který vstřelil rozhodující třetí gól a ještě přidal pojistku do prázdné branky při soupeřově power play.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Střelec čtvrté branky litvínova proti Slavii Radek Duda.

Článek

Zkušený forvard tak navázal na poslední kolo skupiny play out, kdy čtyřmi asistencemi přispěl k výhře svého týmu ve Vítkovicích.

„Důležité bylo, že jsme si s trenéry řekli některé věci mezi čtyřma očima. Mně osobně se ulevilo a kluci to vzali v pohodě. Od toho snad začal můj výkon gradovat," pravil Duda. V průběhu sezóny chyběl v sestavě údajně kvůli chybějící kondici. „Jsem natrénovaný tak, že kdekoho utahám. Je těžké něco specifikovat, nechci se do toho pouštět. Mělo by to zůstat pod pokličkou, aby nás ostatní nekopírovali. To nejde," usmál se útočník.

Zápas se Slavií nebyl jednoduchý. „Nezačali jsme špatně. Měli jsme dost šancí. Musím vyzdvihnout i soupeře. Od druhé třetiny se oklepali a praktikovali jiný hokej," mínil Duda.

Souhra s Hanzlem a Lukešem funguje

Svůj první gól v utkání přičítal spolupráci celé pětky. „Byla tam i improvizace. Kluci mi to dobře připravili, tak jsem do toho kopl a jel sám na Sašu Hyláka," popsal klíčovou situaci, po níž utekl Litvínov do vedení na 3:1.

K duhu mu jde souhra s Robinem Hanzlem a Františkem Lukešem. „Možnost zahrát si s nimi byla jedním z atributů, proč jsem se vydal do Litvínova. Robina Hanzla považuji za jednoho z nejlepších centrů, kteří působí v Česku. Moc rád bych mu pomohl, aby se dostal do reprezentačního výběru. A Franta Lukeš na levém křídle je taky fantastický hráč. Nemusíme si nic říkat, ale jen po sobě koukáme a souhra funguje. Hokej s nimi si užívám. Je na nás, abychom udávali drajv a rozhodovali vyrovnané zápasy. S takhle kreativními útočníky jsem od dob Honzy Kováře a Václava Pletky v Plzni ještě nehrál," vykládal Duda.

S baráží má bohaté zkušenosti. „Hraji ji potřetí v Česku a jednou jsem ji poznal ve Švýcarsku. Vím, do čeho jdu a o co se bojuje. Je to ne ze sedmdesáti, ale skoro ze sta procent o hlavě. Pořád si myslím, že máme na víc, než jsme předvedli. Byli jsme nervózní. Uvědomujeme si, že stačí malinká chybička a platíš za to," tvrdil Duda. A nabídl svůj pohled na vývoj baráže. „Určující bude první půlka. Během šesti kol by se to mělo vykrystalizovat," uvažoval litvínovský útočník.

Reklama

Související témata: