Hlavní obsah

Nájezd jsem odkoukal od Čachotského, komentoval Mikulík ze Slavie svůj gól v Litvínově

Litvínov

Hokejový útočník pražské Slavie Milan Mikulík se v úvodním duelu baráže o extraligu blýskl na litvínovském ledě skvěle provedeným trestným střílením. Ani jeho gól ale nestačil na to, aby prvoligový tým bodoval na půdě zkušeného extraligového celku. Slavia prohrála 2:4. „Je to pořád otevřené,“ řekl Mikulík na téma postupových plánů Pražanů.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Milan Mikulík snižuje z trestného střílení na 3:2 za záda litvínovského brankáře Michaela Petráska.

Článek

Co vás inspirovalo k úspěšnému zakončení při trestném střílení?

Odkoukal jsem to od Čachotského. To, jak jezdil nájezdy, rozebírali na elektronické tužce v televizi. Zkusil jsem ho napodobit a vyšlo to. Takže takhle na dálku mu děkuji (úsměv).

Jak celkově hodnotíte zápas Slavie v Litvínově?

Myslím, že čtyřicet a možná až padesát minut jsme se drželi na rozdíl jednoho gólu. Litvínov měl sice asi navrch po celé utkání, ale i my jsme odvedli dobrou práci. Nakonec soupeř prokázal zkušenost, pohlídali si závěr a dali čtvrtý gól do prázdné branky.

Naznačíte taktiku, se kterou jste chtěli uspět?

Věděli jsme, že Litvínov je silný ve hře dopředu. Proto jsme betonovali a první třetinu nám to vycházelo. Celkově jsme ostudu neudělali. Byl to první zápas, zkusili jsme si baráž. Od toho se můžeme odrazit. Je to pořád otevřené.

Kudy by mohla nebo měla vést cesta Slavie do extraligy?

Těžko se něco hodnotí po jediném kole baráže, přes koho se lze dostat do první dvojky tabulky. Hlavně, abychom byli nahoře a dotáhli sezónu do správného konce. Uděláme pro to maximum, i když to bude strašně náročné.

Reklama

Související témata: