Hlavní obsah

Devítka bývalých Tygrů vypisuje prémie. Boleslavští jsou připraveni padat na držku

Mladá Boleslav

Devět hokejistů ze sestavy Mladé Boleslavi oblékalo v minulosti liberecký dres, takže mají v semifinále extraligového play off motivaci navíc.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Tomáš Voráček, brankář David Rittich a Marek Trončinský z Boleslavi.

Článek

„Pro každého z nás je Liberec velkou výzvou, v kabině vypisujeme prémii. Na druhou stranu ale nesmíme mít zase moc červené oči, naopak to chce jít do série s čistou hlavou. Na každého platil celou sezónu náš pohyb, snad tím dokážeme být i Liberci nepříjemným soupeřem," říká obránce Tomáš Voráček, jenž odehrál za soupeře předchozí dvě sezóny.

Lukáš Pabiška byl s Libercem spojený dokonce devět let, dodnes pod Ještědem bydlí. „Už jsem ale boleslavskej a mám úplně husinu, že se povedlo něco takového, jako je postup do semifinále," tvrdí útočník na klubovém webu.

Do Liberce to je z Boleslavi po silnici jen 51 kilometrů. „Blízkost obou měst sehraje taky roli, že to zřejmě bude vypjaté, ale já se těším na parádní sérii a myslím, že všichni, co jsme za Liberec hráli, na něj teď máme chuť," doplňuje Voráček. Vedle něj a Pabišky zanechali stopu v kádru soupeře i Holub, Ovčačík, Rýgl, Trončinský, Bárta, Urban a Klimenta.

Boleslavští jsou připraveni padat na držku

„V Liberci je teď boom, všichni chtějí titul. Netvrdím, že šance jsou padesát na padesát, ale pokusíme se soupeři jeho roli favorita pořádně znesnadnit. Z kabiny cítím veliké odhodlání, naši kluci jsou pracovití a připraveni padat na držku, přitom dokážou být rychlí s důraznou střelou," uvažuje trenér František Výborný.

„Jsem na mužstvo opravdu pyšný. Semifinále, to je pro nás už malý titul. Zkusíme ale kout železo, dokud je žhavé," dodává kouč. „Všude slyšíme, že Liberec je favorit. Ale nás to vůbec nezajímá. Neuslyšíte ode mě žádná velká slova. Půjdeme do toho s pokorou, ale popereme se o postup a uvidíme, kolik zápasů dokážeme vyhrát," říká jednatřicetiletý útočník Jakub Klepiš, jenž z aktuálního boleslavského kádru odehrál v extraligovém play off nejvíc utkání, už 64.

Reklama

Související témata: