Hlavní obsah

Kudroč byl propuštěn z nemocnice. Za kolaps nejspíš mohlo i vyčerpání organismu

Praha
Aktualizováno

Necelý den po hororovém okamžiku naštěstí přichází dobrá zpráva. Stav plzeňského hokejového obránce Kristiána Kudroče, který po druhé třetině středečního druhého semifinále play off na Spartě zkolaboval cestou do šaten, je stabilizovaný. Čtyřiatřicetiletý Slovák byl z nemocnice propuštěn do domácího ošetřování.

Foto: Profimedia.cz

Plzeňský obránce Kristián Kudroč.

Článek

„Kristián byl z důvodu podezření na akutní srdeční potíže hospitalizován ve fakultní nemocnici na Vinohradech. Proběhlá vyšetření však tato akutní postižení vyloučila, a proto byl dnes propuštěn do domácího ošetření. Pravděpodobně došlo k vyčerpání organismu z důvodu nedávno prodělané virózy a zánětu osrdečníku. Zbývající vyšetření nyní bude absolvovat ambulantně," uvedl pro oficiální stránky Plzně její lékař Martin Blažek.

Zadák měřící 201 centimetrů náhle zkolaboval při odchodu do šatny po druhé třetině středečního zápasu na Spartě. Doktor Blažek a další členové realizačního týmu Plzně okamžitě zareagovali a poskytli Kudročovi první pomoc. Hráč byl nejprve s kyslíkovou maskou odvezen na nosítkách na ošetřovnu v útrobách O2 areny a následně jej sanitka transportovala do nemocnice.

Generálnímu manažerovi Škodovky Martinu Strakovi se ulevilo, že je Kudročův stav stabilizovaný. „Všichni jsme moc rádi, že je Kristián v pořádku a byl propuštěn z nemocnice. V takových chvílích jde vše stranou a důležité je pouze zdraví hráče. Celý klub mu drží nyní palce a přeje brzké uzdravení, aby se mohl zase vrátit na plzeňský led. Ve zbytku play off budeme bojovat i za něj," slibuje Straka.

Téměř dva roky starý kolaps nejspíš vliv neměl

Nešlo o první kolaps, který Kudroče potkal. V srpnu 2014 při působení v ruském Omsku ho v utkání o Pohár prezidenta Kazachstánu tvrdě dohrál Jaroslav Alševskij z Nižněkamsku. Kudroč sice střídání dokončil, pak ale v kabině kvůli těžkému otřesu mozku zkolaboval.

Celou loňskou sezónu musel kvůli následkům zranění vynechat, před letošním ročníkem se dohodl na smlouvě s Plzní. „Stoprocentně nic říct nelze, ale s největší pravděpodobností to žádný vliv nemá. Definitivně to však půjde říct až po všech vyšetřeních," soudí Blažek.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec