Hlavní obsah

Liberec - Ml. Boleslav 4:3Stav série 1:0Liberec se utrhl ve dvojnásobné přesilovce, Boleslav kousala až do konce, srovnat ale nestihla

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Jarůšek 0 : 1
23. Bulíř 1 : 1
39. Výtisk 2 : 1
52. Birner 3 : 1
53. Radivojevič 4 : 1
58. Klepiš 4 : 2
60. Pacovský 4 : 3
Záznam online reportáže

Liberec
Aktualizováno

Pátý zápas, pátá výhra. Suverénně zatím procházejí hokejisté Liberce extraligovým play off. Ve čtyřech zápasech odstranili Chomutov, vítězně odstartovali i semifinále proti Mladé Boleslavi, kterou v úvodním duelu série porazili 4:3.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Michal Bulíř, autor úvodního gólu Liberce v prvním semifinále s Mladou Boleslaví.

Článek
Fotogalerie

Gólově Bílí Tygři odskočili díky dvojnásobné přesilovce ve třetí třetině, ale nakonec se ještě v závěru trochu strachovali o výsledek.

Desetidenní pauza se podepsala na herní jistotě favorita. Dva ofenzivně naladěné soubory to v úvodu s opatrností přeháněly a nebýt Radivojevičova nájezdu, nic zajímavého by se v první třetině snad ani nestalo.

„Je to play off. Nehraje se nahoru, dolů. Každá chyba může rozhodnout. Připravovali jsme se na to, že Boleslav má rychlé hráče a potřebujeme hrát hlavně pozorně naši hru, " vysvětloval kapitán Bílých Tygrů Jan Výtisk.

Až přesilovky na začátku druhé třetiny protrhly obranné hráze. Na dorážku boleslavského Jarůška reagoval také v početní výhodě za 72 vteřin Bulíř. Zábrany opadly a konečně se začal hrát hokej, na jaký se fanoušci tak těšili. Těžké zákroky přibývaly hlavně na straně libereckého brankáře Lašáka. „Měl jsem pocit, že jsme byli nebezpečnější," tvrdil hostující obránce Matěj Stříteský.

Na boleslavské straně se vršily šance, na liberecké ale přibývaly góly. Po Lakatošově vyhraném vhazování pálil Výtisk a tečovaná střela proklouzla před druhou pauzou za Ritticha.

Snahu o srovnání stavu poškodila Pacovského hokejka v Bulířově tváři, hostující útočník inkasoval trest na 2+2 minuty a vzápětí putoval na trestnou lavici i Lenc.

Ve dvojnásobné přesilovce se dělovkami prosadili Birner s Radivojevičem, ale to ještě nebyl konec. Klepiš krásným blafákem snížil a pak při hře 6 proti 3 snížili na rozdíl gólu Pacovský. Za zbývajících devět vteřin už ale hosté vyrovnat nestihli.

Semifinále play off hokejové extraligy - 1. zápas:
Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 4:3 (0:0, 2:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 23. Bulíř (Šimek, Radivojevič), 39. Výtisk (Lakatoš), 52. Birner (Radivojevič), 53. Radivojevič (Birner) - 22. Jarůšek (Stříteský, L. Pabiška), 58. Klepiš (Trončinský, Bárta), 60. Pacovský (Klimenta, Urban). Rozhodčí: Hribik, Šindler - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 7:7. Využití: 3:3. Diváci: 7500 (vyprodáno).
Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Vitásek, Výtisk - Bakoš, Vampola, Radivojevič - Řepík, Bulíř, Birner - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Stránský, Lakatoš, Jonák. Trenéři: Pešán a V. Čermák.
Mladá Boleslav: Rittich - Stříteský, Voráček, Rýgl, Trončinský, Kučný, Robar, Ovčačík - Klimenta, Klepiš, Lenc - Pacovský, Urban, M. Látal - Hyka, Musil, Bárta - Jarůšek, L. Pabiška, Ďurač. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články