Hlavní obsah

Boleslavský Musil dnes kvůli otřesu mozku nenastoupí, Středočeši vetují sudího Šindlera

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Vedení Mladé Boleslavi se bezprostředně po prvním semifinále play off hokejové extraligy s Libercem rozhodlo vetovat rozhodčího Vladimíra Šindlera. Nejzkušenější český arbitr tak další utkání série řídit nebude.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Vladimír Šindler (vpravo) už si v sérii Liberce s Mladou Boleslaví nezapíská.

Článek

Mladá Boleslav své rozhodnutí oznámila na klubovém webu bez dalších informací. Nelíbila se jí ale například situace ve třetí třetině, kdy za stavu 1:2 Šindler nevyloučil domácího Lukáše Krenželoka za atak na Pavla Musila při přesilovce Bruslařského klubu. Útočník hostů následně ze zápasu s podezřením na otřes mozku odstoupil, v šatně zvracel a noc strávil na pozorování v nemocnici.

Vyšetření otřes mozku skutečně potvrdilo a druhý nejproduktivnější hráč Středočechů v play off musí několik dní odpočívat a do dnešního druhého zápasu tak nenastoupí.

Krátce poté hráli dlouhou přesilovku pět na tři naopak domácí, hosté inkasovali dvě branky a Liberec si vytvořil klíčový náskok. Mladá Boleslav v samotném závěru snížila na 3:4, vyrovnat se jí už nepodařilo. Série pokračuje dnes opět v Liberci.

Liberecký Jelínek s odovláním neuspěl

Liberec bude znovu postrádat Petra Jelínka, kterému disciplinární komise zastavila činnost na dva zápasy za faul na chomutovského Jana Ruttu ve čtvrtém utkání čtvrtfinálové série. Útočník Bílých Tygrů po odpykání poloviny trestu požádal o prominutí jeho zbytku s tím, že k zákroku došlo v důsledku špatného vyhodnocení situace, a nikoli s úmyslem protihráče zranit.

Tuto obhajobu sice disciplinárka přijala, neshledala však v případu žádné další polehčující okolnosti a vzhledem k tomu, že trest byl stanoven na dolní hranici sazby, se rozhodla žádosti o prominutí nevyhovět.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice