Hlavní obsah

Bílí Tygři jsou v půli cesty do finále! Mistr padl v nájezdech, Slavia udolala Vary

Praha
Aktualizováno

Nejsou k zastavení! Hokejisté Liberce po čtvrtečním úvodním triumfu slaví v semifinále extraligového play off s Mladou Boleslaví druhou výhru, tentokrát v poměru 5:2. Odpor houževnatého soupeře zlomili třemi góly v závěrečné třetině, autorem toho vítězného byl znovu slovenský forvard Branko Radivojevič. V součtu se základní části, kterou vyhráli s rekordním ziskem 118 bodů, triumfovali Bílí Tygři už podvanácté v řadě. Po druhém kole baráže o extraligu už není neporažených. Jihlava vyhrála nad mistrovským Litvínovem 2:1 po samostatných nájezdech a Slavia zdolala Karlovy Vary 4:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Střelci gólů Petr Vampola (vpravo) a Branko Radivojevič z Liberce.

Článek
Fotogalerie

Boleslav stejně jako ve čtvrtek favorita dlouho trápila. Ačkoliv skóre tentokrát otevřel brzy pohotovou dorážkou Petr Vampola, dokázali Středočeši v dalším průběhu hned dvakrát vymazat náskok domácích. V závěrečné třetině se ale - podobně jako v předchozím měření sil - duel definitivně zlomil.

Nejprve využil rychlého přečíslení tři na jednoho přesnou střelou Radivojevič, o minutu a 11 sekund později zvýšil poprvé v zápasu vedení domácích na dvougólový rozdíl Bakoš a o necelou další minutu a půl dokonal dílo v přesilovce Krenželok.

Bruslařský klub se musel obejít bez útočníka Pavla Musila, který kvůli otřesu mozku nedohrál čtvrteční střetnutí.

I druhé kolo baráže svědčilo domácím

Ve druhém kole baráže o nejvyšší soutěž byly tentokrát úspěšnější prvoligové celky. Úřadující mistr z Litvínova prohrál v Jihlavě 1:2 po samostatných nájezdech, výhru domácím vystřelil ve čtvrté sérii rozstřelu Filip Seman. Také pražská Slavia využila vlastního ledu v Edenu k první výhře, Karlovy Vary udolala 3:2. Vítězný gól zaznamenal v přesilovce obránce Ronald Knot, za hosty byl v početní výhodě hned dvakrát úspěšný Marcel Haščák.

Třetí kolo baráže je na programu v neděli. Litvínov přivítá od 15:30 Karlovy Vary a Slavia hostí od 18:00 jihlavskou Duklu.

Hokejová Tipsport extraliga:
Semifinále play off - 2. zápas:
Liberec - Mladá Boleslav 5:2
Branky: 6. Vampola, 22. Šimek, 51. Radivojevič, 52. Bakoš, 54. Krenželok - 18. Jarůšek, 33. Trončinský. Stav série: 2:0.
Baráž, 2. kolo:
Jihlava - Litvínov 2:1 po samostatných nájezdech
Branky: 2. Diviš, rozh. nájezd F. Seman - 33. Gula
Slavia - Karlovy Vary 4:2
Branky: 4. Tuominen, 29. Šafránek, 52. Knot, 60. Pavlin - 18. a 54. Marcel Haščák
Tabulka baráže po 2. kole:
1.Litvínov210105:44
2.Karlovy Vary210018:73
3.Slavia Praha210016:63
4.Jihlava201015:72

Reklama