Hlavní obsah

Krásné gesto fair play obránce Slavie. Tohle se jen tak nevidí, smekal i kouč Varů

Praha

Slávisté jej oslavovali jako hrdinu. Nejen proto, že Ronald Knot svým vítězným gólem ve dvojnásobné přesilovce rozhodl o výhře červenobílých hokejistů 4:2 nad Karlovými Vary. Jednadvacetiletý obránce na sebe v důležitém barážovém duelu o extraligu upozornil hlavně příkladným gestem fair play.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Obránce Slavie Ronald Knot (vpravo) přijímá gratulaci ke gólu od spoluhráčů.

Článek

Na začátku druhé třetiny se Knot sudím přiznal, že ho karlovarský Haščák nefauloval a nemá tak jít na trestnou lavici. „Podjela mi brusle, jenže rozhodčí si myslel, že mě soupeř podrazil. Vůbec jsem se nerozmýšlel, přišlo mi to normální. Takhle férový by měl být každý," řekl Knot.

Gesto teprve jednadvacetiletého zadáka ocenil i kouč Energie Karel Mlejnek. „Jeho férový přístup bych chtěl vyzdvihnout. V tak důležitém utkání a u tak mladého hráče se to jen tak nevidí. Odměnou mu potom byla vítězná branka," prohlásil trenér Západočechů.

Jeho protějšek Milan Razým zažil něco podobného před třemi lety coby kouč Plzně při rozhodujícím sedmém extraligovém finále. Obránce Západočechů Tomáš Slovák tehdy proti Zlínu přiznal, že puk opustil hrací plochu s přispěním jeho teče a vhazovat se tak má ve zlínském útočném pásmu, nikoliv středním. Berani následně dokázali srovnat a vynutit si prodloužení.

„Jsou to věci, které patří k fair play a je potřeba smeknout, že kluci v takto vypjatých situacích zachovají duch fair play, že není podstatný výsledek a bojuje se čestně," chválil Razým svého svěřence.

Sudí kontrolovali video téměř patnáct minut

Nebyl to však jediný netradiční moment. V úvodu třetího dějství hráči téměř patnáct minut jen kroužili po ledě. Tak dlouho totiž hlavním rozhodčím trvalo u videa zjistit, jestli puk po střele domácího Mikulíka skončil na tyči, nebo v brance...

„Nevím, jestli byl problém s videem, ale někdo už by se tady na to měl podívat, aby to splňovalo pořádné parametry," tvrdil Knot o situaci, kterou nakonec sudí jako gólovou nevyhodnotili.

„Bylo to nepříjemný, nikdo z toho nebyl nadšený. Člověk sedí osmnáct minut v šatně, pak vleze na led a po minutě přijde dlouhé přerušení. Vymrznou vám svaly a je těžký se zase dostat do tempa. Ale pro obě mužstva to bylo stejné," uzavřel Knot.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín