Hlavní obsah

Plzeň - Sparta 2:4Stav série 1:2Sparta v Plzni rozhodla dvojitým úderem v závěru prostřední části a v semifinále vede

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Svoboda 1 : 0
14. Kudrna 1 : 1
38. Buchtele 1 : 2
39. Forman 1 : 3
46. Svoboda 2 : 3
59. Přibyl 2 : 4
Záznam online reportáže

Jan ŠkvorSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté Sparty otočili nepříznivě se vyvíjející třetí extraligové semifinále na ledě Plzně a po výhře 4:2 se v sérii ujali vedení 2:1 na zápasy. Západočechům nestačily dvě trefy navrátilce do sestavy Tomáše Svobody, pod triumf Sparty se jedním gólem podepsal Jan Buchtele, jenž kvůli zranění vynechal posledních pět duelů. Série pokračuje čtvrtým utkáním v neděli od 16:45 opět na ledě Indiánů.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Hráči Sparty se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Oba týmy do třetího pokračování série nasadili uzdravené hráče - Sparta útočníky Tomáše Netíka s Janem Buchtelem, domácí zase Tomáše Svobodu. A byl to právě posledně jmenovaný navrátilec, kdo otevřel skóre. Po přihrávce Pulpána vypálil z voleje z pravého kruhu a brankář Pöpperle nestačil zareagovat.

Od úvodních minut se hrál velice otevřený hokej s řadou šancí na obou stranách a Pražané na inkasovaný gól zareagovali už po necelých čtyřech minutách. Po nahození Emingera zůstal puk ležet u gólmana Machovského, který o něm nevěděl. Nejrychleji ze všech stačil zareagovat Kudrna a šťouchnul kotouč do sítě.

V úvodu druhé třetiny vyprodaný plzeňský stadión zlostně pískal, neboť se domácím fanouškům nepozdávali tresty za fauly pro hráče Škodovky. Jenže Sparta sehrála přesilovku čtyř proti třem a poté i dvojnásobnou početní výhodu zle. Hlavně kvůli obětavosti Ryana Hollwega, jenž zblokoval hned několik ran, moc kotoučů na Machovského neprošlo.

Dvojitý sparťanský úder v závěru druhé třetiny

To Plzeň byla v přesilovkách mnohem nebezpečnější. V polovině utkání při jedné z nich selhal v mezikruží pálící Kubalík i následně Pulpán, kteří zamířili jen těsně mimo. A když ve 35. minutě zívala na Kracíka odkrytá branka, na poslední chvíli přizvedl puk do ochranné sítě nad brankou Polášek.

Nevyužité příležitosti vzápětí mrzely Indiány ještě víc. Ve 38. minutě totiž poslal Hlinka střílenou přihrávku před branku, kde ji tečoval mimo Machovského dosah Buchtele. Sparťanský forvard tak stylově oslavil svůj návrat do sestavy po pětizápasové pauze a připsal si první bod v play off. O 53 vteřin později navíc vyrazil Machovský Švrčkovu střelu jen k Formanovi, který zajistil Spartě dvoubrankový náskok.

Stejně jako v druhém utkání ale Plzeňští za nepříznivého stavu nic nezabalili a ve 46. minutě je svým druhým zásahem v zápase vrátil na dostřel Svoboda. Indiáni ucítili šanci, jenže Sparta se uchýlila k jednoduché hře a pod tlak se nedostávala. Tři minuty před koncem základní hrací doby přišla Plzeň o Erika Hrňu, jenž s poraněným kolenem zamířil předčasně do šatny.

Když do konce třetí třetiny zbývaly dvě minuty a osmnáct vteřin, zkusila Plzeň hru bez brankáře s šesti hráči v poli. Místo vyrovnání ale upravil na konečných 4:2 do prázdné branky Přibyl.

Semifinále play off hokejové extraligy - 3. zápas:
HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha 2:4 (1:1, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 10. T. Svoboda (Pulpán), 46. T. Svoboda (Hrňa, Přikryl) - 14. A. Kudrna (Eminger), 38. Buchtele (J. Hlinka, Přibyl), 39. Forman (Švrček), 59. Přibyl. Rozhodčí: Šír, Polák - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 8236 (vyprodáno). Stav série: 1:2.
Plzeň: Machovský - Moravčík, Jeřábek, Kadlec, D. Sklenička, Kubka, Pulpán, od 41. navíc M. Špaček - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Lev, Johnson - Hrňa, Přikryl, T. Svoboda - Hollweg, Pitule, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.
Sparta: Pöpperle - Eminger, Polášek, Čajkovský, Barinka, Švrček, J. Mikuš - Přibyl, J. Hlinka, Buchtele - Forman, Pech, Kumstát - Netík, Dragoun, Hlaváč - Hamilton, A. Kudrna, Sabolič. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama

Související témata: