Hlavní obsah

Málek: Postup s Ústím by přebil plzeňské zklamání

V úterý ještě odchytal extraligový zápas v dresu Plzně a ve středu už jako čerstvá posila Ústí nad Labem na chvíli naskočil do prvoligového duelu s Olomoucí. Brankář Roman Málek je momentálně největší hvězdou první ligy, i když se podobnému označení brání. "Jsem součástí mužstva, jednotlivec sám nic nezmůže," říká v rozhovoru pro Právo.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Brankář Roman Málek ještě v dresu extraligové Plzně

Článek

Letošní účinkování v hokejové extralize pro vás skončilo úterním zápasem za Plzeň ve Vsetíně. S jakými pocity jste se loučil s klubem, z něhož jste okamžitě odešel na hostování do prvoligového Ústí nad Labem? V Plzni jsme měli jediný cíl v podobě postupu do play-off, což se nepovedlo. Je to neúspěch, moc mě to mrzí a ještě dlouho bude. Zklamání se nedá hned tak rychle vypustit, ale hokej jde dál. Než sezónu v Plzni jen tak dohrávat, kývl jsem na ústeckou nabídku. Dal jsme ji přednost před působením ve Švédsku, protože se mi nechtělo nikam cestovat.

Jakou vůbec máte v novém působišti motivaci?Tu nejvyšší. V Ústí se otevřeně hovoří o postupu do extraligy a chci k tomu pomoci. Kdyby to vyšlo, byla by to i pro mě satisfakce za plzeňský nezdar.

Co vás zlákalo právě na sever Čech?Eminentní zájem zdejšího vedení. Generálního manažera Davida Šaffera znám přes jeho bratra Adama, nynějšího útočníka Litvínova. Hráli jsme spolu ve Slavii a dokonce jsme společně získali titul. Trenér Pavel Hynek mě kdysi vedl v Berouně. Poslední rozhodnutí ale záleželo na obou klubech a jsem rád, že Plzeň svolila s mým uvolněním.

Jak se vám jeví ústecké mužstvo?Třináctibodový náskok v tabulce před druhou Mladou Boleslaví vyjadřuje týmovou sílu. Kádr je určitě kvalitní, prakticky všichni kluci prošli extraligovými celky.

Jak se cítíte v roli aktuálně největší hvězdy první ligy?Taková označení nemám rád a snažím se přehnané medializaci vyhýbat. Jsem součástí mužstva, jednotlivec sám nic nezmůže.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články