Hlavní obsah

Krutá zpráva pro Plzeň! Hrňa má zlomenou nohu a v sezóně dohrál

Plzeň

Marodka hokejové Plzně se rozrostla o útočníka Erika Hrňu, jemuž kvůli zranění v sobotním třetím semifinálovém utkání extraligy proti Spartě skončila sezóna. Osmadvacetiletý nejlepší střelec základní části nejvyšší soutěže z minulého ročníku si pochroumal levou nohu při průniku v 57. minutě. Vyšetření v nemocnici ukázalo, že má zlomenou lýtkovou kost. Klub to uvedl v tiskové zprávě.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Plzeňský forvard Erik Hrňa (vpravo v souboji s Michalem Barinkou ze Sparty) si ve třetím semifinálové utkání zlomil nohu.

Článek

"Prozatím jsme přistoupili ke konzervativnímu způsobu léčby a předpokládaná délka absence bude deset až dvanáct týdnů, takže sezóna pro Erika určitě skončila," uvedl lékař plzeňského týmu Martin Blažek.

Hrňa přibyl na marodku k dalším útočníkům Máriu Bližňákovi, Miroslavu Preisingerovi a obránci Kristiánu Kudročovi. "Moc mě to mrzí, ale nedá se nic dělat. Budu klukům držet pěsti a snad všechno zvládnou i za nás zraněné," prohlásil Hrňa, který přišel do Plzně v polovině prosince na hostování z Třince.

V play off měl na kontě z osmi zápasů pět bodů za tři branky a dvě asistence. V základní části zaznamenal ve 48 duelech 20 bodů za pět gólů a 15 přihrávek. V minulém ročníku vládl střelcům v extralize s 26 góly ze 45 utkání v dresu Olomouce a Třince.

Reklama

Související témata: