Hlavní obsah

Plzeň po skvělém obratu srovnala sérii se Spartou! Slavia deklasovala Jihlavu

Aktualizováno

Žádný mečbol, tahle bitva slibuje drama až do konce! Hokejisté Plzně ve čtvrtém duelu semifinále play off extraligy se Spartou otočili nepříznivý vývoj dvěma góly ve třetí třetině, výhru 2:1 vystřelil Indiánům kapitán týmu a bývalý sparťanský útočník Ondřej Kratěna. Série se za stavu 2:2 na zápasy přesouvá do Prahy, pátý souboj je na programu ve středu. Ve 3. kole baráže o účast v nejvyšší soutěži zvítězil mistr z Litvínova nad Karlovými Vary 5:3 a pražská Slavia přehrála jihlavskou Duklu jednoznačně 5:0.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Jakub Lev z Plzně se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

Sparta v sobotu vyhrála venku i potřetí v letošním play off a případný nedělní další úspěch v Plzni už by jí přinesl mečbol. Začala aktivně, měla střeleckou převahu, ale už v úvodní třetině přišla o nejproduktivnějšího hráče Přibyla, který opustil led se zraněným kolenem.

Zápasu dlouho kralovali oba brankáři, až v přesilovce v prostřední části hry poslal hosty do vedení v přesilovce Forman. Indiáni však nesložili zbraně. Hned zkraje třetího dějství vyrovnal tečí Indrák a o pár chvil později vybuchl vyprodaný plzeňský stadión nadšením podruhé, když se v početní výhodě trefil přesně pod horní tyčku Kratěna.

Hostům už k vyrovnání nepomohla ani hra bez brankáře.

Litvínov ani Slavia doma nezaváhaly

V baráži o extraligu si po 3. kole upevnili vedoucí postavení v tabulce hokejisté Litvínova po výhře 5:3 nad Karlovými Vary. Západočeši sice domácí šampióny z loňské sezóny dlouho trápili, po dvou slepených trefách Bičánka a Jakuba Svobody v prostřední části v rozmezí 73 sekund se dokonce ujali vedení 3:2. Verva ale nakonec o svém triumfu rozhodla díky dvěma gólům v závěrečné dvacetiminutovce. Pět z osmi branek padlo v přesilovkách, domácí využili tři, hosté dvě.

Slávisté po páteční výhře nad Karlovými Vary uspěli i podruhé doma, v souboji prvoligových uchazečů o elitní soutěž rozdrtili Jihlavu 5:0. O góly se postaralo pět různých střelců, brankář červenobílých Alexandr Hylák jako první v letošní baráži udržel čisté konto. Slavia zůstává se šesti body druhá o bod za Litvínovem, Dukla je se dvěma body poslední.

Čtvrté kolo baráže je na programu v úterý a dnešní soupeři si prohodí výhodu domácího prostředí. Duel Jihlava - Slavia se bude hrát od 17:30, o půl hodiny později zkříží hokejky hráči Karlových Varů a Litvínova.

Semifinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
Plzeň - Sparta 2:1
Branky: 41. Indrák, 50. Kratěna - 35. Forman. Stav série: 2:2.
3. kolo baráže:
Litvínov - Karlovy Vary 5:3
Branky: 20. a 40. Lukeš, 28. M. Hořava, 42. Hanzl, 57. Gula - 19. Marosz, 33. Bičánek, 34. Jakub Svoboda
Slavia - Jihlava 5:0
Branky: 14. Mikulík, 22. Hraško, 31. Jiránek, 44. Bahenský, 55. Robinson
Tabulka baráže po 3. kole:
1.Litvínov3201010:77
2.Slavia Praha3200111:66
3.Karlovy Vary3100211:123
4.Jihlava301025:122

Reklama

Související témata: