Hlavní obsah

Před soupeři máme pořád obrovský respekt, říká litvínovský kouč Rulík o baráži

Litvínov

Třemi góly v řadě hokejisté Litvínova otočili nepříznivý vývoj zápasu 3. kola baráže o extraligu a zdolali Karlovy Vary 5:3. Severočeský tým tak vede průběžnou tabulku se sedmi body. Naopak Západočeši vyšli už podruhé po sobě bodově naprázdno a jejich postavení v prolínací soutěži není momentálně příznivé.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Loni titul, letos baráž. Uprostřed kapitán Litvínova Michal Trávníček.

Článek

Litvínovský trenér Radim Rulík si po utkání oddechl: „Byl to úplně jiný zápas s Vary, než v play out, kdy se soupeř už chystal na baráž a výsledky pro něj nebyly prioritou. Věděli jsme, že tentokrát to bude těžší, což se potvrdilo. Vary na nás vyrukovaly s defenzivní taktikou ve středním pásmu. Ve třetí třetině jsme se zlepšili, co se týče hry i disciplíny. Celkově nás mrzí, že jsme měli hodně vyloučených a soupeř to potrestal. V tomto směru musíme zapracovat, protože nemůžeme hrát tak často v oslabení."

Stále ještě úřadující mistr zatím plní v baráži roli favorita na setrvání v extralize. „Za celý realizační tým musím říci, že se snažíme na hráče přenést, aby si uvědomovali tíhu zodpovědnosti. I přes dosavadní bodový zisk cítíme pořád obrovský respekt k soupeřům. Jsme rádi, že vedeme tabulku, ale litujeme zápasu v Jihlavě, kde bylo v našich silách uhrát více než bod," tvrdil Rulík.

Svoboda předvedl gesto fair play

V polovině první třetiny duelu Litvínov-Karlovy Vary rozhodčí chtěli vylučovat za podražení domácího Lukeše, ale karlovarský Jakub Svoboda se přiznal, že upadl bez jeho přičinění. Jeho čin fair play ocenili i diváci. „Opravdu to bylo výborné gesto," řekl Rulík na adresu hostujícího hráče.

„Zažili jsme něco podobného na Slavii v podání soupeřova obránce Knota, který se také přiznal, že faul nebyl. I když jde v baráži o všechno, jsme rádi, že nechybí ani složka fair play," komentoval Svobodovo gesto karlovarský asistent trenéra Mikuláš Antonik.

V samotném utkání podle něj rozhodovaly momenty v závěrech první a druhé třetiny. „Mohli jsme jít do kabin s náskokem, ale soupeř pokaždé srovnal. Celkově máme jen tři body, což přičítám i těžšímu rozlosování. První kolo s Jihlavou jsme zvládli, ale mrzí nás, že jsme na Slavii ani v Litvínově neurvali aspoň po bodu. Baráž pokračuje dál a soustředíme se na úterní odvetu s Litvínovem," poznamenal asistent.

Reklama