Hlavní obsah

Aspoň jednu výhru, přeje si Boleslav. Jenže Tygři v play off nemají slitování

Mladá Boleslav

Kdo zastaví Bílé Tygry? Hokejisté Liberce vyhráli v play off i svůj sedmý zápas, Mladé Boleslavi ve třetím semifinále nedali sebemenší naději na výhru. Už v úterý můžou slavit nejrychlejší možný postup do finále.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberečtí hokejisté Lukáš Derner (zprava), Michal Řepík a Michal Birner se radují z gólu v Mladé Boleslavi.

Článek

V dvojici domácích duelů Tygři získali definitivní klid až v závěrečných třetinách, v Boleslavi našlápli k triumfu doslova od první minuty. „Měli navrch. Byli lepší a ten rychlý gól zápas ovlivnil,“ uznal boleslavský obránce Marek Trončinský.

Pro domácí Bruslařský klub to byla velká sláva, poprvé v historii vítal extraligové semifinále, navíc s vědomím, že doma vyhrál pětkrát v řadě. Jenže Liberci trvalo pouhých 52 sekund, než rázně ukázal, že tuto statistiku hodlá změnit.

Proměňovali přesilovky

Michal Řepík, jemuž dala disciplinární komise zelenou po přezkoumání krosčeku do zad Matěje Stříteského v druhém zápase, zchladil gólem natěšené fanoušky. „Ta brzká branka určila ráz hry. My už pak hráli tak jak celou sezónu. Hodně na puku a vzadu zodpovědně,“ pochvaloval si obránce Martin Ševc.

Liberci už stačilo pokračovat v tom, co mu jde v sérii parádně: proměňovat přesilovky, o což se postarali Petr Vampola a Tomáš Mojžíš. Ve třech zápasech proti Mladé Boleslavi Tygři předčasně ukončili sedm trestů soupeře. Ani domácí si nemohli stěžovat na nedostatek přesilovek, často nepřesní rozhodčí rozdali celkem 25 dvouminutových trestů.

Jenže v početní převaze působila Boleslav mnohem bezradněji. „Hráli jsme je špatně, nedařilo se nám ani šance vytvářet,“ musel uznat boleslavský útočník Jakub Klepiš. A tak gólmanovi Jánu Lašákovi stačilo 19 zákroků k první nule v letošním v play off.

Nastoupí marodi?

Jedinou výraznější komplikací pro Liberec bylo rozšíření marodky. „Birnera čeká vyšetření, u Výtiska doufám, že bude schopný v úterý hrát,“ říká liberecký kouč Filip Pešán na adresu dvou zraněných.

Pokud ale v úterý jeho tým sáhne po čtrnácté výhře v řadě, budou mít Tygři dost času na rekonvalescenci před finálovou bitvou. „Máme sebevědomí, to je jako u každé práce, když se vám daří,“ pochvaluje si Ševc libereckou fazónu.

„Nedáme kůži zadarmo, chceme aspoň jeden duel vyhrát. I když se nám taky kupí zranění a některé juniory možná čeká křest ohněm,“ hlásí boleslavský trenér Marian Jelínek.

Reklama

Související témata: