Hlavní obsah

Hokejové Štístko? Vybírám si dobré týmy, usmívá se finálový muž Ševc

Mladá Boleslav

Jsou špičkoví hokejisté, kteří během svých dlouhých kariér atmosféru vypjatých bitev o titul nepoznali. A pak jsou hráči jako Martin Ševc. Jakoby už jeho pobyt v šatně zajišťoval týmu místenku ve finále play off. Čtyřiatřicetiletý obránce aktuálně ve službách Liberce si zahraje už své sedmé finále v některé z velkých evropských soutěží.

Foto: Profimedia.cz

Liberecký obránce Martin Ševc.

Článek

Kdy naposledy sezónu nekončil bojem o titul? „Je pravda, že už si to moc nepamatuju,“ loví Ševc s úsměvem v paměti. Musel by se rozpomenout na sezónu 2011/2012, kdy s Färjestadem vypadl v semifinále švédské ligy.

„Ale dobře si pamatuju, že dvě finále jsem prohrál, tak snad se to teď nestane,“ připomíná čtyřnásobný švédský šampión poslední dvě sezóny, kdy musel po závěrečném zápase gratulovat soupeři k titulu - nejprve v dresu pražského Lva, vloni ve švédské Skelleftee.

Dva tituly za sezónu

Husarský kousek se Ševcovi povedl v sezóně 2012/2013, kdy se podílel hned na dvou titulech. V úvodu sezóny byl u startu mistrovské jízdy Plzně, pak slavil zlato se Skellefteou.

Roli Štístka, která byla přisuzována fotbalistovi Vladimíru Šmicrovi, ale odmítá. „Hokej je kolektivní hra, to není o štěstí. Ale evidentně si vybírám dobré týmy,“ usmívá se.

Jeho liberecký spoluhráč Michal Řepík, ale upřesňuje, že to je spíše obráceně. „Hraje dobře, tak si ho vybírají kvalitní týmy s ambicemi na titul. Martin přináší zkušenosti do kabiny a hodně kluků se od něj učí,“ chválí parťáka.

Ševcova finále
2006 titul s Färjestadem
2009 titul s Färjestadem
2011 titul s Färjestadem
2013 titul se Skellefteou
2014 stříbro se Lvem
2015 stříbro se Skellefteou
2016 finále s Libercem

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec