Hlavní obsah

V Plzni to bude řežba, očekává nečekaný střelec Sparty Barinka

Praha

Za celou základní část měl na svém kontě pouhé dvé branky, v semifinálové sérii play off s Plzní sparťanský obránce Michal Barinka stihl dát už tři. Naposledy pomohl ve středením pátém duelu k jednoznačnému triumfu 6:1 dvěma přesnými zásahy a Pražany tak dělí už jen krok od postupu do finále, které naposledy hráli před devíti lety.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Brankář Sparty Tomáš Pöpperle zasahuje před plzeňským útočníkem Nicholasem Johnsonem (vlevo). Vpravo obránce Michal Barinka.

Článek

Kde se ve vás tyto ofenzivní choutky vzaly?

Moje góly jsou jen třešnička na dortu. Důležitější je, že jsme hráli přesně to, co jsme si řekli. Tedy zodpovědně zezadu a hlavně jsme ustáli plzeňské ataky. Na nic jsme nečekali, sráželi jsme se a byli hladoví. Ukázali jsme, jak strašně moc chceme vyhrát.

Byla právě zvýšená agresivita v soubojích tím nejdůležitějším klíčem k úspěchu?

Myslím, že ano. Bylo vidět, že všech našich 22 hráčů se s Plzeňáky sráželo a bez jakéhokoliv respektu jsme si šli pro vítězství. Přesně takhle musíme hrát i v pátek.

Přitom do inkasovaného gólu jste Plzeň nepřehrávali. Kde se utkání zlomilo?

Neřekl bych, že jsme přidali až za stavu 0:1. Pořád jsme se snažili hrát stejně, akorát nám tam pak napadaly góly, které nás uklidnily.

Druhý a třetí vstřelil Hlinka. Nastartoval vás?

Hlinda je kapitán na správném místě. Táhne tým v kabině i na ledě a zase to teď ukázal. Doufám, že mu to to tam bude padat dál.

Utkání sledovala nejvyšší návštěva letošního play off. Užívali jste si zápas před velice slušně zaplněnou O2 arenou?

Přišlo skoro 15 tisíc diváků a atmosféra fakt byla parádní a fantastická. Před tolika lidmi se hraje úplně jinak.

Může vám jednoznačná výhra zvednout sebevědomí do dalšího zápasu?

Podle mě to nebude hrát vliv. Play off je specifický a je úplně jedno, jestli vyhrajete 2:1 nebo 10:1. Od čtvrtka musíme přehodit hlavy na další utkání.

Co bude v pátek v Plzni rozhodovat?

Očekávám, že to bude řežba. Oba týmy do toho půjdou po hlavě, Plzeň určitě nebude chtít dát kůži lacino. Ale my už sérii do Prahy v žádném případě nechceme vracet.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec