Hlavní obsah

Strmeň, Rutta, Skinner a Sklenář budou i nadále hrát za Chomutov

Chomutov

Brankář Jan Strmeň, obránci Jan Rutta, Brett Skinner a útočník Jakub Sklenář budou i nadále působit v extraligovém Chomutově. Všichni podepsali s Piráty nové smlouvy. Severočeský klub to oznámil na svých internetových stránkách.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Chomutovští hráči zleva Jan Rutta, Michal Vondrka, Roman Červenka a Brett Skinner.

Článek

"Mám z nové smlouvy radost. Těší mě, že klub měl o moje služby i nadále zájem. Za ty roky jsem si v Chomutově zvykl, mám tu svůj klid a mám to tady rád," uvedl Rutta, který se v sezóně poprvé prosadil do reprezentačního týmu a momentálně je v kádru národního týmu připravujícího se na mistrovství světa.

Pětadvacetiletý bek působí v Chomutově od roku 2008 a za A tým odehrál 289 zápasů s bilancí 34 gólů a 45 asistencí. V nejvyšší soutěži, ve které má na kontě 14 branek a 23 přihrávek, pak načal druhou stovku startů (113).

Brankář Strmeň přišel do Chomutova tři roky po Ruttovi a hned v první sezóně si připsal premiérových pět minut v brance áčka. V ročníku 2011/12 patřil především mezi opory juniorského týmu, který získal historický titul. V posledních dvou letech se gólman pocházející z Havířova objevoval v brance Pirátů pravidelněji.

"Jsem moc rád, že můžu i nadále působit v extraligovém klubu, kde jsem dostal první šanci v nejvyšší soutěži. Otrkal jsem se a věřím, že příští sezónu to bude ještě lepší," uvedl Strmeň, jehož prioritou bylo setrvání v Chomutově, kde s ním počítají jako s dvojkou. Čtyřiadvacetiletý Strmeň zatím zasáhl do 23 extraligových zápasů.

Dvaatřicetiletý Skinner pomáhal Chomutovu před rokem k postupu do nejvyšší soutěže, po sezóně se ale vrátil do zámoří. V listopadu opět začal hrát za Piráty a stihl 44 zápasů s bilancí šest gólů a sedm asistencí.

Osmadvacetiletý Sklenář byl loni v létě jedním z bývalých hráčů Slavie, které si do Chomutova přivedl trenér Vladimír Růžička. V sezóně vynechal jen dva zápasy a celkem odehrál 58 duelů, ve kterých vstřelil šest gólů a přidal sedm finálních přihrávek. "Jsem rád, že můžu v Chomutově pokračovat. Líbilo se mi tu a bylo mojí prioritou, abych zůstal," řekl Sklenář.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články