Hlavní obsah

S manželkou se podívám na nějaký horor, plánoval Pech oslavu postupu do finále

Jan ŠkvorSport.cz

Během šestého semifinálového utkání play off si na brankáři Plzně Machovském hned několikrát vylámal zuby, v prodloužení si ale útočník Lukáš Pech vše vynahradil. Právě jeho zásah ze 73. minuty totiž rozhodl o výhře hokejistů Sparty 3:2 a celkově 4:2 na zápasy, díky čemuž si Pražané po dlouhých devíti letech zahrají v extralize o titul.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Hokejisté pražské Sparty se radují z postupu do finále extraligového play off.

Článek

Cítil jste v tu chvíli velkou úlevu?

Strašně moc mě to těší. Jsem ve Spartě tři roky a pokaždé jsme skončili těsně před finále. Teď jsme ukázali, jaká jsme dobrá parta.

Jak těžké bylo před prodloužením nemyslet na vyrovnávací gól Plzně z 60. minuty?

Nikomu nepřidá, když soupeře celou třetinu k ničemu nepustíte a pak dostanete z jedné střely chvíli před koncem gól. Byli jsme skleslí, ale trenéři nám říkali, ať jsme v klidu a dáme hlavy nahoru.

Což se povedlo...

Zezačátku prodloužení jsme sice byli pod tlakem, ale pak už jsme dominovali. Měli jsme lepší pohyb, víc příležitostí. Až jsem si říkal, abychom nedostali gól, když jsme spálili tolik šancí.

Co jste vůbec říkal na gól Michala Barinky s hokejkou mezi nohama?

Neuvěřitelný! Přesně jako Marek Malík v NHL za Rangers. Nevěděl jsem, co Michal dělá, když si dával puk pod nohy. Všichni jsme po sobě koukali a byli strašně překvapení.

Které momenty série rozhodly o vašem postupu?

Maličkosti. Ale myslím, že jsme byli důraznější v osobních soubojích a taky jsme pořád hráli na čtyři lajny a měli víc sil než Plzeň, která to často tahala na jen na tři.

Povolí vám nyní trenér Jandač menší oslavu?

Půjdu si odpočinout, zalehnu do postele a s manželkou se podívám na nějaký horor, protože je má ráda. Mám pak celou modrou ruku, jak moc mě drží. Ale musím jí být oporou.

Ve finále vás čeká Liberec, který jste v základní části třikrát porazili. Může to hrát roli?

Vůbec ne. Liberec celou sezónu potvrzoval výbornou formu, ale to my taky. Je jasný, že budeme chtít zvítězit, nic ještě není u konce.

Reklama

Související témata: